top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

1.170 nieuwe Tesla's in Israël gearriveerd


Tesla model 3. Foto Tesla


Opnieuw is een grote zending nieuwe Tesla's in Israël aangekomen, het autotransportschip RCC Afrika, arriveerde in de haven van Ashkelon met 1.170 in de USA geproduceerde Tesla's vanuit de haven van Antwerpen. Een maand gelden arriveerde hetzelfde schip met 1.500 Tesla's in Israël.


Hoewel de meeste auto's in deze laatste zending Tesla model 3 auto's zijn, zeggen bronnen tegen het financiële dagblad Globes, dat enkele Tesla's model Y, het elektrische crossover-model van het bedrijf, aan boord van de Africa zullen zijn, zodat ze standaardtests kunnen ondergaan in Israël, en de verkoop daarvan begin 2022 zou kunnen beginnen.


Met deze laatste zending is het aantal in Israël aangekomen Tesla's gestegen tot 2.900, die allemaal al zijn verkocht.


Volgens cijfers verkregen door Globes zijn er sinds begin 2021 in Israël 1.606 elektrische auto's geleverd aan klanten, waarbij de MG-ZS het leidende model voor elektrische voertuigen (EV) is met een marktaandeel van 29,3%, gevolgd door de Tesla 3 met een marktaandeel van 25% van de leveringen.


Vanwege de gevechten in het zuiden van het land met Hamas, werden er in mei slechts 108 Tesla's aan klanten afgeleverd.


Wanneer alle leveringen in juni zullen zijn afgerond, zal Tesla naar verwachting een marktaandeel van 80% van de Israëlische EV-markt hebben. Als elektrische auto's in het huidige tempo in Israël blijven aankomen, zullen EV's naar verwachting in 2021 meer dan 3% van de totale verkoop van nieuwe auto's in Israël uitmaken, tegen 1% in 2020.26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page