israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

10 Israëlische bedrijven hebben in november financieringsrondes van $ 100 miljoen of meer afgesloten


Het team van Moon Active viert een financieringsronde van $ 300 miljoen in november 2021. Foto met dank aan Moon Active via ISRAEL21C


Twee Israëlische bedrijven - IoT cybersecurity startup Armis en mobile gaming startup Moon Active sloten elk de maand november af met $300 miljoen meer op de bank.

Armis wordt nu gewaardeerd op $ 3,4 miljard (tegen $ 2 miljard slechts acht maanden geleden) en plant naar verluidt een Amerikaanse beursgang. De laatste investeringsronde werd geleid door One Equity Partners in samenwerking met bestaande investeerders. Armis heeft zijn hoofdkantoor in Palo Alto met R&D in Tel Aviv.


Moon Active uit Tel Aviv, dat vorig jaar Melsoft overnam, wordt nu gewaardeerd op $ 5 miljard. De mobiele games - waaronder CoinMaster - hebben meer dan 100 miljoen downloads gehad in 136 landen over de hele wereld. De laatste ronde werd geleid door Insight Partners met deelname van Andalusian Private Capital.


HoneyBook , maker van software voor klantbeheer voor kleine bedrijven en freelancers, heeft zojuist $ 250 miljoen opgehaald in een Series E-ronde - bovenop de $ 155 miljoen die afgelopen mei werd opgehaald. Het bedrijf is gevestigd in San Francisco met R&D in Tel Aviv en heeft nu een waardering van $ 2,4 miljard, meldt ISRAEL21C.


Een andere Series E-financieringsronde van $ 250 miljoen werd gerapporteerd door Verbit . De AI-verbeterde transcriptie- en ondertitelingsoplossingen van het bedrijf worden gebruikt door meer dan 2.000 onderwijsinstellingen, bedrijven, rechtbankrapportagebureaus en organisaties. Met kantoren in Tel Aviv, New York en Kiev, wordt Verbit gewaardeerd op $ 2 miljard en heeft het meer dan 22.000 on-demand professionele transcribenten in dienst.


Lusha sloot zich aan bij de Israëlische eenhoornclub door in november een Series B-ronde van $ 205 miljoen af ​​te sluiten. Assaf Eisenstein en Yoni Tserruya hebben Lusha in 2016 opgericht met als doel 's werelds grootste crowdsourced data community voor B2B-verkopers te creëren. De community van Lusha is uitgebreid tot meer dan 670.000 verkoopprofessionals en 223.000 verkooporganisaties, waaronder Zendesk, Google, Dropbox en Uber.


Lusha-oprichters Assaf Eisenstein en Yoni Tserruya. Foto met dank aan Lusha via ISRAEL21C


OpenWeb (voorheen Spot.IM) werd in november ook een eenhoorn, met een Series E-ronde van $ 150 miljoen. Dit platform voor sociale betrokkenheid bouwt online communities rond digitale inhoud en werkt samen met meer dan 1.000 uitgevers om gesprekken terug te brengen van sociale netwerken naar uitgeverssites. OpenWeb, opgericht in 2012, heeft 110 medewerkers in New York City en Tel Aviv.


Via voltooide een Series G-financieringsronde van $ 130 miljoen. Via's software biedt klanten een end-to-end oplossing voor het plannen, optimaliseren en exploiteren van efficiënte en rechtvaardige openbaarvervoersystemen in 35 landen op vijf continenten.


Via medeoprichters Daniel Ramot, links, en Oren Shoval. Foto met dank aan Via / ISRAEL21C


Het hoofdkantoor van Autobrains in Tel Aviv heeft $ 101 miljoen opgehaald in een Series C-ronde om de ontwikkeling van zijn geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en de markt voor autonome voertuigen te bevorderen.


ControlUp van Rishon LeZion heeft $ 100 miljoen opgehaald. Het bedrijf biedt zijn zakelijke klanten tools om de digitale werknemerservaring voor werkbeheer op afstand te observeren, analyseren en optimaliseren.


Het laatste Israëlische bedrijf dat in november een financieringsronde van $ 100 miljoen sloot, was Fundbox . Deze nieuwste eenhoorn heeft een door AI aangedreven financieel platform voor kleine bedrijven dat snelle en intuïtieve toegang tot zakelijk krediet biedt. Fundbox is opgericht in 2013 en heeft naar verluidt 150 mensen in dienst in Tel Aviv en 300 wereldwijd.
24 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws