top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

105 Israëlische ruimtevaart startup's reiken naar de sterren

Screenshot YouTube


VC-fonds Earth & Beyond Ventures en financiële dienstverlener Deloitte hebben een substantiële groei van de investeringen in de Israëlische ruimtevaartsector onthuld. 


Uit hun diepgaande kartering van 105 Israëlische startups bleek dat er in 2023 minstens 314 miljoen dollar in verschillende ruimtevaarttechnologiebedrijven was geïnvesteerd.

De mapping was bedoeld om ruimtetechnologie en startups uit de conventionele industrie met elkaar te verbinden, en te ontdekken of ruimtetechnologie praktische toepassingen heeft in op aarde gebaseerde industrieën en vice versa. 


De methodologie omvatte onder meer het categoriseren van de startups in sleutelsectoren: 


  • Ruimte-infrastructuur (fysieke en technologische systemen of componenten die nodig zijn ter ondersteuning van ruimteverkenning, onderzoek en commerciële activiteiten); 

  • Communicatie en navigatie (satellieten en ruimtevaartuigtechnologieën die worden gebruikt voor gegevensoverdracht, signalen, locatiebepaling en bewegingsbegeleiding); 

  • Aardobservatie (sensoren op afstand die gegevens van de aarde verzamelen en analyseren voor wetenschappelijke, ecologische en commerciële doeleinden).

Volgens het mappingrapport benadrukken de bevindingen het aanpassingsvermogen, de veelzijdigheid en het innovatieve vermogen van Israëlische startups, die goed thuis zijn in het creëren van een breed scala aan fundamentele technologiecomponenten die toepassing vinden in de ruimtevaarttechnologie en de conventionele industrie. 

Hoofd R&D en Innovatiecentrum bij Deloitte Israel Idan Adler en VP Ecosystem Development van Earth & Beyond Ventures Noga Yaari. Foto's door Almog Sogbeker/Earth & Beyond Ventures via ISRAEL21C


Hoofd van het R&D- en Innovatiecentrum bij Deloitte Israel, Idan Adler, zei tegen ISRAEL21c dat de bevindingen wijzen op een groot onaangeboord potentieel van Israëlische startups.


“Naar onze mening heeft de ruimtevaart het potentieel om een ​​nieuwe zakelijke dimensie te worden voor bestaande ondernemingen uit verschillende sectoren, en kan het Israëlische bedrijven een aanzienlijk concurrentievoordeel opleveren.”


VP Ecosystem Development van Earth & Beyond Ventures Noga Yaari voegde hieraan toe: “Net zoals de Israëlische markt geen autofabrikant heeft, maar toch uitblinkt als een toonaangevend mondiaal innovatiecentrum voor auto- onderdelen, stellen wij ons voor dat Israëlische startups strategische partnerschappen aangaan met ruimtevaartbedrijven of de ruimtedivisies van technologiereuzen.”


In het rapport wordt opgemerkt dat de mondiale ruimtevaartindustrie een aanzienlijke transformatie ondergaat, waarbij de overgang plaatsvindt van ‘traditionele ruimte’ naar ‘nieuwe ruimte’.


“Deze evolutie wordt aangedreven door verschillende trends die de toegangsbarrières verlagen en de ruimtevaartindustrie toegankelijker maken voor een breed scala aan spelers, van technologiegiganten tot nieuwe startups. Dit opent nieuwe zakelijke kansen voor startups en technologiebedrijven. Israël, met zijn sterke en innovatieve startup-ecosysteem, is goed gepositioneerd om te profiteren van deze veranderingen en een belangrijke bijdrage te leveren aan het Nieuwe Ruimtetijdperk.”

132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page