top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

110 nieuwe virus besmettingen in 24 uur in Israël


Ter illustratie. Foto MDA


Het ministerie van Volksgezondheid in Israël meldde woensdagochtend 110 nieuwe gevallen van coronavirus in Israël in de afgelopen 24 uur, waarmee het totale aantal actieve gevallen op 554 uitkomt.


Er zijn dinsdag 45.175 mensen op het coronavirus getest waarbij het positieviteitspercentage op 0,3% uitkwam. Het R-cijfer dat aangeeft hoeveel mensen een besmet persoon kan besmetten, staat op 1,53.


Dat door het hoge vaccinatie percentage mensen die besmet raken niet ernstig ziek raken blijkt wel uit het feit dat er in de ziekenhuizen slechts 50 mensen liggen.


26 van hen zijn er ernstig aan toe, met 18 in kritieke toestand waarvan 17 zijn aangesloten aan de beademing.


Het dodental is met 1 gestegen en staat nu op 6.428.


De stad Binyamina die eerder als geel werd bestempeld is nu als oranje aangemerkt in het coronavirus-verkeerslichtsysteem van Israël en Modiin Maccabim-Re'ut is als geel aangemerkt.


Van de nieuw besmette personen blijken 64 studenten en scholieren te zijn. 87% van de besmettingen zijn in Israël opgelopen, de rest in het buitenland.


De coronavirus tsaar van Israël, professor Nachman Ash, had eerder gezegd "dat indien een aantal dagen het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen boven de 100 per dag zou uitkomen de mondkapjesplicht in alle binnenruimten weer zal worden ingevoerd."188 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page