top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

18% van de chronische patiënten vertrouwt hun medisch team niet

Van links: Well-Beat-oprichters Keren Aharon, Ravit Ram Bar-Dea en David Voschina. Foto met dank aan Well-Beat via ISRAEL21C


Ongeveer 18 procent van alle chronische patiënten heeft geen vertrouwen in de medische instelling die instructies geeft voor hun zorg.


Dit was een bevinding van een onderzoek van Well-Beat, een Israëlische startup wiens platform voor patiëntbetrokkenheid machine learning combineert met gedragswetenschap om interacties tussen patiënten en zorgorganisaties te personaliseren voor betere resultaten.


De redenen voor dit gebrek aan vertrouwen, ontdekte Well-Beat, kunnen een ingrijpend gebrek aan vertrouwen in het hele medische systeem of wantrouwen van een specifieke persoon in het medische team zijn. Als het het laatste is, kan het simpelweg aanwijzen van een andere professional om de patiënt instructies te geven, leiden tot een dramatische verandering in de bereidheid om ernaar te handelen.


Gegevens voor het onderzoek zijn verzameld gedurende vier jaar van het direct en indirect monitoren van de voorkeuren van chronische patiënten in Israël en in het buitenland. Studieonderwerpen waren mensen met hartaandoeningen, diabetes, obesitas, hypertensie of andere aandoeningen.


Sommige van de andere bevindingen waren ook eye-opening.


Well-Beat ontdekte dat ongeveer 23% van de chronische patiënten een mate van angst ervaart die het hen moeilijk maakt om te functioneren en die een negatieve invloed heeft op hun toestand en op hun vermogen om de informatie die gezondheidswerkers hen geven te begrijpen. Angst beïnvloedt ook de bereidheid van de patiënt om te handelen naar aanbevelingen.


"Als de angst erg hoog is, bereiken patiënten soms een staat van het negeren van aanbevelingen, zoals soms gebeurt bij het vermijden van potentieel levensreddende tests zoals mammografie, colonoscopie en meer," meldde Well-Beat aan ISRAEL21C.


"Angstniveau is een dynamisch en veranderend fenomeen, en daarom moet de therapeut zich bewust zijn van het angstniveau wanneer hij met de patiënt omgaat."


Well-Beat ontdekte verder dat 39% van de chronische patiënten wil dat de arts beslissingen voor hen neemt en instructies geeft zonder hen om hun persoonlijke mening te vragen.


35 weergaven1 opmerking

1 Yorum


HansLa23
HansLa23
03 Oca 2023

Niet best dit

Beğen
bottom of page