top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

2.967 nieuwe besmettingen; 17.260 actieve besmettingen; 141 patiënten in ziekenhuis


Ter illustratie. Foto MDA


Uit de vanmorgen bekendgemaakte Covid-19 cijfers door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid blijkt opnieuw een toename van het aantal actieve virus patiënten in het land terwijl het aantal patiënten in de ziekenhuizen laag blijft.

Op dinsdag werden 120.562 mensen op Covid-19 getest en bleken 2.967 (2,48%) mensen met het virus besmet te zijn.


Er zijn nu 17.260 actieve virus patiënten in het land, een toename van 1.773 in 24 uur. Hiervan zitten 34 patiënten in een quarantainehotel en zijn er 141 in een ziekenhuis opgenomen, 4 meer dan op maandag, waarvan er 88 ernstig ziek zijn, 3 meer dan de dag ervoor, met 39 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er is de afgelopen 24 uur 1 persoon overleden aan de gevolgen van Covid-19 waardoor het dodental nu op 8.243 uitkomt.


Volgens het ministerie was de overleden vrouw zeer waarschijnlijk besmet met de Omicron variant. Volgens een verklaring van het ministerie was de vrouw ingeënt tegen COVID-19 en had ze een boostervaccinatie gekregen.


Volgens het ministerie zijn twee niet-gevaccineerde virus patiënten in ernstige toestand door Omicron infecties, waarvan één is aangesloten aan een beademingsapparaat.


Het zei dat nog eens zes mensen in het ziekenhuis waren opgenomen met minder ernstige aanvallen, van wie er vier waren gevaccineerd.


Meer dan 1.000 van de bevestigde Omicron patiënten kwamen uit het buitenland terug, voegde het ministerie van Volksgezondheid toe.


Bijna 86% van alle ernstig zieke patiënten kreeg volgens het ministerie helemaal geen vaccins tegen het coronavirus, terwijl van de onder de 60 jaar in ziekenhuizen 96% niet gevaccineerd was.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):
59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page