top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

235 leden van een verloren stam van Israël komen thuis


Nieuwe Bnei Menashe-immigranten kusten de grond na aankomst in Israël op 13 oktober 2021. Foto door Laura Ben David/Shavei Israël


Na jaren wachten om 'thuis te komen' landde op 13 oktober nog eens 235 immigranten uit de Bnei Menashe- gemeenschap in Israël. Afkomstig uit Manipur in het noordoosten van India, zijn ze afstammelingen van de verloren Bijbelse stam Menashe en hebben ze gedurende 27 eeuwen van ballingschap de Joodse traditie bewaard.


De laatste groep Bnei Menashe die arriveerde, werd geholpen ​​door minister van Aliyah en Integratie Pnina Tamano-Shata en de in Jeruzalem gevestigde Shavei Israel- organisatie, na maanden van voorbereiding in samenwerking met The Jewish Agency for Israel, meldt ISRAEL21C.

Kinderen van Bnei Menashe die op 13 oktober 2021 aankwamen op Ben-Gurion Airport. Foto door Laura Ben David/Shavei Israel


Michael Freund, voorzitter van Shavei Israel, zei dat meer dan 4.000 Bnei Menashe al in Israël wonen en succesvol zijn geïntegreerd in de Israëlische samenleving.


"We moeten nog steeds niet vergeten dat 6.500 leden van de gemeenschap nog steeds wachten in India en verlangen naar het moment waarop ook zij naar Israël kunnen komen en het is onze plicht om er alles aan te doen om dit te laten gebeuren", voegde Freund eraan toe. .


De voorouders van de Bnei Menashe maakten deel uit van de Assyrische ballingschap. Deze families zwierven eeuwenlang door Centraal-Azië en het Verre Oosten, voordat ze zich vestigden in wat nu het noordoosten van India is, langs de grens van Birma en Bangladesh.


Tamano-Shata verwelkomde de nieuwkomers. 'Fijn dat je thuis bent. Jarenlang droomde je ervan terug te keren naar Zion en nu zijn we erin geslaagd om die droom waar te maken', zei ze.


“Volgens het beleid dat ik leid in de bediening, werken we eraan om Joden uit alle landen van de wereld naar Israël te brengen, ongeacht ras, geslacht, afkomst of inkomensniveau.”

303 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page