top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

25-30 miljoen gratis antigeentests zullen worden uitgedeeld aan de inwoners van Israël


Antigenentest. Foto Haim Zach / GPO


Premier Naftali Bennett, minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz en minister van Financiën Avigdor Liberman hebben dinsdag het plan goedgekeurd voor het verspreiden van 25 - 30 miljoen gratis antigeentests aan de burgers van Israël.


Het plan is aangepast aan de behoeften van de verschillende bevolkingsgroepen en sectoren onder het Israëlische publiek


Het doel: voortzetting van de economische activiteit met behoud van de volksgezondheid, met name de kwetsbare bevolkingsgroepen


Het plan is gebaseerd op het gebruik van de capaciteit van 'delivery agents' (zie hieronder), die verantwoordelijk zijn voor het afleveren van de kits aan de burgers van Israël, zodat de distributie zo snel en betrouwbaar mogelijk zal gebeuren.


Premier Bennett benadrukte in de dagelijkse evaluatie van vanmorgen dat de verdeling gebaseerd is op inhoudelijke overwegingen op grond waarvan onderscheid zal worden gemaakt tussen verschillende bevolkingsgroepen (die onder de hoede staan van de welzijnsdiensten, het onderwijssysteem, senioren en pensioen woningen, enz.) om de voortzetting van de economische activiteit en de bescherming van de volksgezondheid mogelijk te maken.


De distributie van de kits zal naar verwachting volgende week beginnen volgens de logistieke voorbereidingen. Een exacte datum wordt separaat bekend gemaakt.


Hieronder volgen de details van het plan, waarbij moet worden opgemerkt dat dit het conceptplan is dat indien nodig, afhankelijk van de ontwikkelingen, zal worden geactualiseerd:


  • Het onderwijssysteem (0-18 jaar) – Zes kits per leerling worden verdeeld, in één fase, voor een periode van twee weken; de mogelijkheid van een tweede fase zal worden geëvalueerd. De distributie zal worden uitgevoerd door de ministeries van Volksgezondheid en Onderwijs en de lokale autoriteiten.

  • Geriatrische ziekenhuizen en bejaardentehuizen - 2,5 miljoen kits zullen worden verdeeld onder instellingen waar ze door hen zullen worden verdeeld onder zorgverleners en degenen die in zorg zijn, volgens de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid. De distributie zal worden uitgevoerd door het ministerie van Volksgezondheid.

Degenen die onder de zorg van de welzijnsdiensten vallen:

  • De ongeveer 450.000 gezinnen die ondersteuning krijgen - Elk gezin krijgt een kit met 20 tests.

  • De ongeveer 25.000 senioren die worden opgevangen in sociale clubs van het Ministerie van Welzijn en Sociale Zaken die zorgen voor voedselzekerheid en dagcentra - Deze krijgen drie testkits per week, gedurende drie weken (in totaal negen kits per persoon).

  • Circa 350.000 studenten – Het aantal testen per student en de wijze van verdeling (Raad voor het Hoger Onderwijs / academische instellingen / studentenvereniging) wordt nu geëvalueerd.

De distributie zal worden uitgevoerd door het Ministerie van Welzijn en Sociale Zaken, het IDF Home Front Command en de lokale autoriteiten.


De Nationale Noodinstantie van het Ministerie van Defensie en het Ministerie van Economie en Industrie zullen, voor zover nodig, de criteria evalueren en een aanbeveling formuleren over een gecoördineerd distributieplan.

Prime Minister Bennett:

"De regering zoekt naar elke manier om de burgers van Israël te helpen door de Omicron-golf heen te komen. We hebben besloten om gratis tests aan te bieden aan de burgers van Israël, de leerlingen en de hele bevolking. Ook hebben we gisteren de verkorting van de quarantaine aangekondigd termijn tot vijf dagen. In plaats van lockdowns werken we aan oplossingen om de economie hoe dan ook mogelijk te laten draaien en samen de ergste golf door te komen."


Minister van Volksgezondheid Horowitz:

"We zijn vastbesloten om alle hulpmiddelen te leveren om de gezondheid van elke persoon in Israël te beschermen, naast het behoud van de economie, het onderwijs en het leven naast het coronavirus. We zorgen voor voortdurende voorraden vaccins voor iedereen, medicijnen en toegewijde zorg voor iedereen die ze nodig heeft, en tests op grote schaal die ons in staat zullen stellen infectie en morbiditeit te voorkomen. Parallel met de teststations in het hele land, zoals we beloofd hebben, beginnen we een grote inspanning om miljoenen gratis tests te verspreiden aan het publiek. Ik roep het publiek op: gebruik de tests. Het is eenvoudig, toegankelijk en gratis. U beschermt uzelf en zo beschermen wij degenen die risico lopen ernstig ziek te worden. Dit is de maatschappelijke verantwoordelijkheid van elk en ieder van ons."


Minister van Financiën Liberman:

"Het besluit om gratis tests aan te bieden aan de burgers van Israël, met name de kwetsbare bevolkingsgroepen, naast het verkorten van de quarantaineperiode tot vijf dagen onder voorbehoud van negatieve testresultaten, is belangrijk nieuws dat ons in staat zal stellen naast het coronavirus te leven. Ik heb dat overal gezegd we zijn bereid om door deze golf heen te komen door gerichte hulp te bieden en verantwoordelijkheid te tonen voor de sectoren die zijn getroffen. Ik dank de premier en de minister van Volksgezondheid voor hun samenwerking bij het nemen van weloverwogen en verantwoorde beslissingen. We zullen de gegevens en de economische activiteit, en we zullen ervoor zorgen dat iedereen de hulp krijgt die hij verdient."40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page