top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

3.372 nieuwe besmettingen in Israël; nieuwe subvariant BA.5 vastgesteld bij reizigers uit buitenland


Screenshot YouTube


Het ministerie van Volksgezondheid zei dinsdag dat de eerste twee gevallen van de nieuwe BA.5 Omicron sub variant van het coronavirus werden gedetecteerd onder aankomende reizigers op Ben Gurion Airport.

Volgens een verklaring van het ministerie testten een paar reizigers positief op de subvariant die bekend staat als BA.5. Het vermeldde niet waar ze vandaan kwamen, of dat ze samen reisden.


Eerder deze maand zei de Wereldgezondheidsorganisatie dat wetenschappers in Botswana en Zuid-Afrika de sub varianten BA.4 en BA.5 hebben ontdekt, maar nog niet zeker weten of ze meer overdraagbaar of gevaarlijker zijn dan eerdere versies van Omicron.


De WHO zei dat er tot nu toe geen bewijs was dat de nieuwe sub varianten zich anders verspreiden dan de originele Omicron-variant.


Op dinsdag werden in Israël 59.267 mensen op Covid-19 getest, waarna bleek dat 3.372 (5,69%) met het virus besmet bleken te zijn.


In totaal zijn er nu 27.421 actieve virus patiënten in het land, waarvan 191 ernstig ziek in de ziekenhuizen zijn opgenomen, met 74 van hen in kritieke toestand waarvan 65 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het aantal mensen dat aan Covid is overleden, is met 1 gestegen tot 10.695.
56 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page