top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

3 Israëlische bedrijven staan ​​op de lijst van 's werelds beste deep tech


Screenshot YouTube


Drie Israëlische bedrijven - UBQ Materials (plastic alternatief gemaakt van huishoudelijk afval), Fabric (geautomatiseerde stedelijke micro-fulfilmentcentra) en Believer (gekweekt vlees) - verschijnen op de inaugurele XB100- ranglijst van de top 100 particuliere deeptechbedrijven , gepubliceerd door XPRIZE en Bessemer Venture Partners.


UBQ en Fabric hebben hun hoofdkantoor in Tel Aviv en Believer in Rehovot.


Volgens XPRIZE: “De XB100 is gelanceerd om de ondernemers te vieren die wetenschappelijk onderzoek naar deep tech commercialiseren en om te laten zien hoe ze onze samenleving beïnvloeden in negen categorieën.


"Het XB100-evaluatieproces omvatte het rangschikken van bedrijven op vier factoren: impact op de mensheid, waardering, wetenschappelijke moeilijkheid en commerciële tractie."


Tess Hatch van Bessemer Venture Partners zei: “De bedrijven op de XB100-lijst vertegenwoordigen de meest waardevolle en invloedrijke particuliere bedrijven in de deeptech-sector. De prijswinnaars van de XB100 tarten de verbeelding en zullen de menselijke ervaring opnieuw vormgeven.”


"UBQ's opname in deze ranglijst illustreert hoe innovatie en technologie verder kunnen reiken dan software om de normen van onze fysieke wereld te doorbreken", aldus Jack "Tato" Bigio, medeoprichter en co-CEO van UBQ Materials, tegen ISRAEL21c.


"UBQ introduceert een duurzaam alternatief voor op olie gebaseerde kunststoffen, waardoor de ecologische voetafdruk van duizenden producten in verschillende sectoren wordt verkleind, waaronder de bouw, logistiek en toeleveringsketen, consumptiegoederen en zelfs de auto-industrie."


Het gepatenteerde thermoplast van het bedrijf (gemaakt van afval dat anders zou zijn gestort of verbrand) is overgenomen door merken als Mercedes-Benz, PepsiCo en McDonald's . Dit jaar opent UBQ zijn nieuwe fabriek in Nederland om jaarlijks 80.000 ton UBQ te produceren uit 104.600 ton afval.


90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page