top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

30 Israëlische klimaattechnologiebedrijven vertegenwoordigen Israël klimaatconferentie in DubaiHet Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Milieubescherming, het Ministerie van Innovatie, Wetenschap en Technologie, de Israel Innovation Authority en het Export Institute hebben vandaag de selectie bekendgemaakt van 30 baanbrekende Israëlische technologiebedrijven om Israël te vertegenwoordigen op de 28e Conferentie van de Partijen (COP28). ) in Dubai, die naar verwachting op 30 november 2023 zal worden geopend.


Deze bedrijven zijn geselecteerd om de bekwaamheid van Israël op het gebied van klimaatinnovatie te demonstreren en internationale samenwerking bij het aanpakken van de mondiale klimaatcrisis te bevorderen. Het selectieproces werd geleid door de Innovation Authority in nauwe samenwerking met het Ministerie van Milieubescherming en werd uitgevoerd via de technologiedeskundige beoordelaars van de Innovation Authority, die een nauwgezette evaluatie van meer dan 200 aanvragers uitvoerden.


De COP-conferenties, bijeengeroepen onder auspiciën van de Verenigde Naties, staan ​​bekend als de belangrijkste mondiale evenementen waarin de cruciale kwestie van de klimaatverandering wordt aangepakt. Aan de COP28 van dit jaar wordt verwacht dat er meer dan 100 staatshoofden zullen deelnemen, evenals vertegenwoordigers van de particuliere sector, het maatschappelijk middenveld, de academische wereld, de media en financiële instellingen. Met het oog op meer dan 100.000 deelnemers zal COP28 plaatsvinden in Expo Dubai, waardoor het een ongeëvenaard platform wordt voor landen en organisaties om hun inzet voor klimaatactie te demonstreren.


De aanwezigheid van Israël op de COP28 zal worden gekenmerkt door een sterk contingent van klimaattechnologiebedrijven die diverse sectoren vertegenwoordigen, waaronder energie, water, landbouw, duurzame productie, groene constructie, voedseltechnologie, transport, circulaire economie, afvalbeheer, milieubescherming en koolstofafvang. . Deze vooruitstrevende ondernemingen zullen innovatieve oplossingen presenteren die al zijn begonnen met het verminderen van de uitstoot en het aanpassen aan de klimaatverandering, waarmee de breedte en diepte van de in Israël ontwikkelde klimaattechnologieën worden onderstreept. Dit platform zal gezamenlijke samenwerking mogelijk maken, discussies oproepen over verschillende oplossingen voor mitigatie of aanpassing aan de klimaatveranderingen en de positie van Israël als wereldleider in de aanpak van de klimaatcrisis versterken.


Ronen Levy, CEO van het Ministerie van Buitenlandse Zaken , zei: “De Klimaatconferentie is het belangrijkste en belangrijkste mondiale evenement waar wereldleiders samenkomen om manieren te bespreken om de klimaatcrisis te bestrijden. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is er trots op leiding te mogen geven aan de Israëlische delegatie naar de Klimaatconferentie onder leiding van de president en de premier. De delegatie van technologiebedrijven zal innovatieve oplossingen en doorbraken op het internationale toneel brengen en een reeks bijeenkomsten op hoog niveau houden om landen te helpen die te maken hebben met klimaatuitdagingen zoals bosbranden overstromingen, waterschaarste en hittegolven. Dit is een uitzonderlijke kans voor de Israëlische industrie, en ik feliciteer de bedrijven die zijn geselecteerd om deel te nemen."


Dror Bin, CEO van de Israëlische Innovatieautoriteit, verklaarde: “Wij zijn van mening dat we, door Israëlische innovaties op het gebied van klimaattechnologie op het internationale toneel te presenteren, deze baanbrekende bedrijven een uitstekende bekendheid kunnen geven en samenwerkingen kunnen bevorderen, anderen kunnen inspireren en het leiderschapspotentieel van Israël op het mondiale klimaatgebied kunnen benutten. technologie is een van de populairste sectoren in de Israëlische hightech geworden en trekt een golf van ondernemers, investeerders en bedrijven aan die willen bijdragen aan de strijd tegen de klimaatverandering. We zijn verheugd de selectie van innovatieve startups aan te kondigen die Israël zullen vertegenwoordigen op de COP28 Deze baanbrekende bedrijven hebben blijk gegeven van uitzonderlijke toewijding bij het aanpakken van de dringende mondiale uitdagingen van klimaatverandering.Hun baanbrekende technologieën en oplossingen hebben het potentieel om hele industrieën te revolutioneren en aanzienlijk bij te dragen aan een duurzame toekomst."


Ayelet Nahmias-Verbin, directeur-generaal van het Exportinstituut, voegde eraan toe: “Israël heeft al lange tijd te maken met milieu-uitdagingen, en de Israëlische innovatie begon met lokale problemen die uniek waren voor Israël en werden later mondiale problemen. De Israëlische industrie is een wereldleider geworden op het gebied van technologie, dankzij zowel de uitdagingen aan de ene kant en origineel denken aan de andere kant – oplossingen voor water, groene energieproductie, technologieën voor aanpassing aan extreme klimaatomstandigheden, voedseltechnologie, het aanpakken van de bijencrisis, enz. Israëlische bedrijven die voorop lopen op het gebied van klimaatinnovatie nemen deel aan COP, en sommigen zullen deel uitmaken van het officiële nationale paviljoen, terwijl anderen zich bij de zakendelegatie zullen aansluiten.Deelname aan COP biedt mondiale bekendheid, niet alleen aan overheden, maar ook aan investeerders en multinationale ondernemingen, waarbij de Israëlische technologische capaciteiten worden getoond.Gebaseerd op onze ervaring tijdens de COP27 in Sharm El-Sheikh, heb ik er vertrouwen in dat we unieke zakelijke kansen kunnen creëren die de Israëlische technologie-export zullen bevorderen."


Idit Silman, minister van Milieubescherming , verklaarde: “We zijn blij om opnieuw leiding te kunnen geven aan de jaarlijkse klimaatconferentie, samen met onze partners in Israël en internationaal. Er bestaat een nauw verband tussen het technologische potentieel van Israël en de enorme uitdaging die de klimaatverandering met zich meebrengt. Het ministerie ondersteunt innovatieve Israëlische startups die actief zijn op verschillende milieu- en klimaatgerelateerde gebieden, met als doel het lokale ecosysteem te versterken door vruchtbare samenwerking met de Innovation Authority en andere belanghebbenden. Het ministerie zal startups op het gebied van klimaattechnologie blijven helpen bij de overgang van de ideefase naar de bewezen fase. startups op de internationale markt.”


Ofir Akunis, minister van Innovatie, Wetenschap en Technologie , zei: “De COP in Dubai is een geweldige kans om de Israëlische capaciteiten te laten zien, zowel in het algemeen als op het gebied van klimaattechnologie in het bijzonder. De geselecteerde bedrijven, samen met vele anderen die op dit gebied actief zijn, vertegenwoordigen de trotse industrie van Israël, die leiding geeft en zal blijven leiden en haar beste gezicht aan de wereld zal presenteren. Ik ben ervan overtuigd dat het Israëlische paviljoen in het middelpunt van de hele tentoonstelling zal staan, waardoor de internationale samenwerking van Israël wordt versterkt en de diplomatieke positie van ons land wordt versterkt. "


Hier is de lijst met deelnemende bedrijven, die zowel gevestigde bedrijven als startups bevat, evenals technologie-incubators:


Gevestigde bedrijven: HomeBiogas, UBQ Materials, Envomed, BlueGreen Water Technologies, Asterra, Clariter, GenCell, Salicrop, Liwa Bio-Technologies, TaKaDu


Startups: Slibio, CAPSULE-Minimal, Sphere, Gigablue, Criaterra, ImaginDairy, GreenEye Tech, AgroScout, Copprint, Daika Wood, ANINA, NT-Tao, Xfloat, BeeHero, SolCold, CarbonBlue, Meat.The End, BioBetter


Technologie-incubators: i4Valley en NET ZERO


Bedrijven die op de conferentie zullen presenteren:


1. GIGABLUE – Het bedrijf heeft een uniek materiaal ontwikkeld uit natuurlijke ingrediënten dat, wanneer het in de oceaan wordt verspreid, de natuurlijke micro-algenprocessen verbetert. Terwijl ze groeien, absorberen deze microalgen bicarbonaatkoolstof en, terwijl ze naar de oceaanbodem zinken, slaan ze koolstof op in de diepzee.


2. CRIATERRA - Het bedrijf heeft een unieke kunstmatige op koraalliet gebaseerde connector ontwikkeld die fysieke koppeling onder de 100 graden Celsius mogelijk maakt in een gepatenteerd beschermd ontwerp. Het bedrijf werd opgericht om de 4 gigaton uitstoot van beton als bouwmateriaal aan te pakken.


3. Meat.The End – Het bedrijf ontwikkelt en produceert alternatieve eiwitmaterialen gemaakt van eiwitten die zijn geproduceerd met behulp van extrusie- en formuleringsmachines voor vleesvervangers.


4. ImaginDairy - Het bedrijf gebruikt nauwkeurige fermentatie om melkeiwitten te produceren die identiek zijn aan die in koemelk. De melkproducten die uit deze fermentatie worden geproduceerd, zijn qua smaak, geur, textuur, functionaliteit en voedingswaarde identiek aan koemelkproducten.


5. GreenEye Tech – Het bedrijf heeft een op AI en beeldverwerking gebaseerd systeem voor landbouwspuiten ontwikkeld dat in realtime identificeert waar het spuiten van pesticiden nodig is en waar niet.


6. AGRO SCOUT - Ze hebben een SAAS-systeem ontwikkeld dat nauwkeurige gegevensverzameling over plantenbladeren mogelijk maakt met een resolutie op millimeterniveau wereldwijd met behulp van kunstmatige intelligentie.


7. COPPRINT – Het bedrijf heeft na meer dan 100 jaar pogingen een hooggeleidende inkt op koperbasis gerealiseerd, met behulp van een eenvoudig proces zonder oxidatiecontrole.


8. Daika Wood – Het bedrijf heeft een oplossing gevonden voor houtafval en heeft een materiaal ontwikkeld dat gebruik maakt van houtafval, waardoor het wordt omgezet in een materiaal dat als plastic (platen) kan worden verwerkt zonder dat het plastic bevat.


9. ANINA Culinary Art – Het bedrijf heeft de kleinste maaltijden ter wereld ontwikkeld: innovatieve capsules (80 g) gemaakt van 40% gedroogde groenten en lang houdbaar (tot een jaar) met een korte kooktijd in water. De capsule lost op en wordt een rijke, gevarieerde (280 g) en voedzame maaltijd.


10. NT-Tao – Het bedrijf heeft de schoonste en meest efficiënte energieproductie ontwikkeld door middel van kernfusie, zoals we die vandaag de dag kennen.


11. Xfloat - Het bedrijf ontwikkelt zonnesystemen die op water drijven en maakt het volgen van zonnepanelen met één as op water mogelijk.


12. BeeHero – Het bedrijf heeft 's werelds grootste database op het gebied van bijen gebouwd en een uniek platform ontwikkeld dat transparantie biedt over processen in bijenkorven.


13. BioBetter – Het bedrijf ontwikkelt een platform voor de productie van eiwitten die nodig zijn voor kweekvleescellen en richt zich op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen door de productie van kweekvlees mogelijk te maken.


14. SolCold – Het bedrijf heeft een product ontwikkeld, zoals een film/sticker, dat zorgt voor koeling onder de omgevingstemperatuur, vergelijkbaar met een airconditioner, maar dan zonder elektriciteitsverbruik en zonder CO2-uitstoot.


15. CarbonBlue - De ontwikkelde technologie is een cyclisch chemisch proces dat plaatsvindt in een aantal reactoren, met als resultaat de verwijdering van bicarbonaat op een milieuvriendelijke, goedkope en schaalbare manier die de vereiste schaalbaarheid mogelijk maakt om de klimaatcrisis aan te pakken doelen.


16. SOLIBIO – Het bedrijf produceert een innovatief polymeer dat de gewassen omhult, insecten afstoot en wordt gebruikt als een fysieke barrière om te voorkomen dat insecten de planten schade toebrengen, zonder de groei en ontwikkeling van het gewas te beschadigen. Het polymeer wordt niet beschouwd als een pesticide en veroorzaakt geen enkele chemische infectie op het gewas of de bodem.


17. CAPSULE-Minimal – Het bedrijf ontwikkelde een technologie voor de overdracht van productieprocessen van de fabriek naar de eindgebruiker, door gebruik te maken van de chemische energie die in de grondstoffen van de producten zit. Daarom produceert het bedrijf, in plaats van (bijvoorbeeld een shampoo) in de fabriek, een meerlaagse capsule gemaakt van samengeperst poeder, die de eindgebruiker in een herbruikbare fles stopt, water toevoegt en zo het eindproduct creëert.


18. SPHERE – Het koelsysteem van het bedrijf is gebaseerd op een warmteverwijderende condensor met behulp van een unieke methode die werkt volgens drie principes: het verwijderen van warmte via verdamping (water), waardoor een hoge energetische efficiëntie mogelijk is. Het creëren van een stabiele micronlaag van water tijdens het warmteverwijderingsproces. Het gebruik van water zonder mineralen, waardoor chemische problemen worden vermeden.


Volwassen bedrijven:


1. ENVOMED - Behandeling van medisch afval ter plaatse, het dichtst bij de bron van de productie van besmettelijk afval. De machine voert twee processen uit in één enkele eenheid: het vermalen van afval tot kleine deeltjes en het homogeniseren ervan in een chemisch homogeen vloeibaar medium.


2. Salicorp – Richt zich op het zodanig behandelen van de zaden dat ze en de planten bestand zijn tegen extreme klimaatomstandigheden (hitte, droogte, zoutgehalte). Het bedrijf streeft ernaar boeren te voorzien van zaden die kunnen gedijen in uiteenlopende omgevingsomstandigheden en de veiligheid van de voedselproductie kunnen garanderen in het licht van de klimaatveranderingen.


3. BlueGreen Water Technologies - De methodologie van het bedrijf is gebaseerd op koolstofvastlegging in water, de natuurlijke plek voor het reguleren van koolstof in de atmosfeer op aarde.


4. ASTERRA – Het bedrijf helpt organisaties bij het identificeren en lokaliseren van kritieke kwetsbaarheden in de infrastructuur. Vroegtijdige detectie maakt veerkracht tegen klimaatverandering mogelijk. Het bedrijf voert analyses en inzichten uit teledetectie uit, waaronder unieke experimenten met PolSAR in combinatie met kunstmatige intelligentie.


5. CLARITER RECYCLING- EN RAFFINAGECENTRUM – Het bedrijf heeft een unieke technologie ontwikkeld voor de chemische recycling van gemengd plastic afval, waardoor dit wordt omgezet in nieuwe hoogwaardige eindproducten.


6. HomeBiogas - Het bedrijf maakt van organisch afval een hulpbron met behulp van compacte systemen die organisch afval omzetten in schone energie voor koken of verwarmen. Het transformeert het ook in rijke vloeibare organische meststof.


7. GenCell – Het bedrijf leidt innovatieve oplossingen voor waterstof- en ammoniakenergie met behulp van alkalische brandstofcellen. Deze technologie werd aanvankelijk gebruikt om onder extreme omstandigheden in de ruimte elektriciteit en warmte te produceren. Tegenwoordig produceert het bedrijf continu, groene en zuinige elektriciteit in alle uithoeken van de wereld.


8. UBQ Materials - Het bedrijf heeft een technologie en een nieuw composietmateriaal ontwikkeld, gemaakt van gemengd afval dat is gebruikt om te begraven, waardoor een nieuw thermoplastisch materiaal is ontstaan ​​dat kunststoffen en andere materialen in de industrie kan vervangen. Het afval omvat alle niet-recyclebare materialen.


9. LiVABiotec - Het bedrijf ontwikkelt probiotische stickers die de selectieve en spontane groei van nuttige bacteriën bevorderen die bekend staan ​​om hun vermogen om verschillende plantenziekten, rotting en ziekteverwekkers te voorkomen. De voorgestelde oplossing maakt het mogelijk te genieten van de kwaliteit van nuttige bacteriën in voedingsproducten zonder gebruik te maken van levende bacteriën die het product kunnen bederven.


10. TaKaDu - TaKaDu's Central Event Management (CEM)-systeem verbetert de manier waarop waterbedrijven werken door het niet-inkomstenwater (NRW) aanzienlijk te verminderen, de reparatietijden van storingen te verkorten, de klantenservice te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen.


Technologische incubators:


1. i4Valley - Carmiel-kas voor slimme industrie. Investeren in duurzame productietechnologieën met als doel ondernemers en innovators te helpen technologiebedrijven op te richten die de volgende generatie producten zullen ontwikkelen met minder energie, minder materialen, minder uitstoot van broeikasgassen en minder milieuvervuiling.


2. Net-zero - De beheerde kas van Net Zero ondersteunt beginnende startups op klimaatgerelateerde gebieden met de nadruk op waterbeheer, het verminderen van emissies in transport en bouw, energieproductie en water- en afvalwaterzuivering.

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page