top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

3x unieke ervaringen in Israël als je van avontuur houdt


Screenshot YouTube


Israël is een once-in-a-lifetime bestemming die op elke reizigers bucketlist zou moeten staan. Met eindeloze historische plekken, religieuze bezienswaardigheden en natuurlijke wonderen is het geen wonder dat Israël wordt beschouwd als een must-see bestemming.


Sommige reizigers zijn op zoek naar ervaringen die alleen in Israël kunnen worden opgedaan en er zijn vele mogelijkheden. Of het nu het planten van een boom is, rijden op een kameel, drijven in de Dode Zee of genieten van de bedoeïenengastvrijheid, er zijn vele ervaringen die ten minste eenmaal in je leven moeten worden beleefd. Een bezoek aan Israël is een onvergetelijke ervaring die zeker voor elke eerste bezoeker een blijvende herinnering voor de komende jaren achterlaat. Hier zijn enkele unieke ervaringen in Israël die je niet mag missen tijdens je bezoek.

Een tochtje met een heteluchtballon


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Voor een majestueuze, minder fysiek zware manier om Israël van bovenaf te zien, probeer eens een heteluchtballon. Van 500 meter ver boven het land, staand in een mand, is de romantiek van het vliegen in een heteluchtballon uniek aanstekelijk. Heteluchtballons in Israël worden steeds populairder bij Israëli’s en reizigers en vinden plaats in zowel de Galilea als de Negev, met enkele van de meest adembenemende tochten hoog boven de heuvels van Galilea in het Gilboa gebied.

In het noorden van Israël bieden heteluchtballons een adembenemend uitzicht over het groene land, de heuvels en valleien en de mooie kleine dorpjes. In de Negev in het zuiden van Israël kan men boven de rotsachtige woestijn reizen, geografische wonderen aanschouwen en van bovenaf getuige zijn van enkele opmerkelijke groene nederzettingen, evenals bedoeïenenboerderijen en misschien zelfs enkele van de dieren spotten die op deze barre plek leven.


Canyoning in Israël


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Canyoning is een extreme sport die steeds populairder is geworden in Israël. Zowel in de Negev woestijn als in de ruige Golanhoogten, bieden de diverse landschappen volop mogelijkheden voor canyoning, een sport waarbij je van een klif naar beneden klimt (met een harnas aan natuurlijk).


Het echte avontuur is de verschillende beklimmingen en afdalingen, het overwinnen van de obstakels, soms zelfs door te zwemmen, en dat alles in een adembenemende omgeving met een verbluffend uitzicht op de natuur! De mooiste en diepste kloven in Israël hebben watervallen tot 120 meter hoog en bevinden zich in het gebied van de Dode Zee, de Golanhoogten en in het Eilat gebergte.


De beste tijd van het jaar voor canyoning in het zuiden van het land en het Dode Zee gebied in het bijzonder, is de periode van oktober tot april. In het noorden van Israël kan de activiteit plaatsvinden tijdens de zomermaanden, en bij de Black Canyon in de Golanhoogten, misschien wel de meest indrukwekkende canyon in Israël, zorgt het water waar je doorheen wandelt of zwemt voor een geweldige manier om af te koelen in de zomermaanden. Natuurlijk, vanwege de aard van deze activiteit, moeten reizigers canyoning in Israël doen met een georganiseerde groep of een erkende gids.


Kajakken en raften op de Jordaan Rivier


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Kajakken of raften op de Jordaan rivier strookt misschien niet helemaal met het eerste beeld dat mensen hebben van de Bijbelse verhalen, maar als je de rivier eenmaal hebt gezien vanuit een kajak op een warme zomerdag, zul je er heel anders tegenaan kijken! En het is geen activiteit die voorbehouden is aan extreme sporten. De kajaks op de Jordaan zijn geen gewone kajaks, maar eerder grote opblaasbare vlotten voor twee tot vijf personen. De kajakcentra zijn allemaal gevestigd in Boven-Galilea, ten noorden van het Meer van Galilea, waar de Jordaan een bredere rivier is dan in het zuiden.

Een bewoner van Kibboets Kfar Blum kwam in 1986 op het idee om op de rivier te kajakken. Nu bieden enkele kibboetsen in de regio kajaks en rafts aan langs de Hatzbani rivier, tot in de Jordaan. De standaardroutes duren ongeveer anderhalf uur, hoewel velen dit verlengen door aan de weelderige grasoevers te stoppen voor een pauze. In Kfar HaGoshrim omvat de kajakroute een kajakhelling. De kibboets heeft een familieroute voor gezinnen met kinderen vanaf vijf jaar - vier mijl lang - die ongeveer een uur duurt. Er is ook een route die twee uur duurt.

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page