top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

45 miljoen beschikbaar om buitenlandse producties van films en tv-series in Israël op te nemen


Foto via Wikipedia


De Israëlische ministeries van Cultuur en Sport, Economie en Industrie, Buitenlandse Zaken, Financiën en Toerisme zullen 45 miljoen Shekel (€ 13 miljoen) toewijzen om buitenlandse producties in Israël aan te moedigen.


In de komende twee jaar zal de speciale samenwerking een vergoeding verlenen voor productiekosten tot 30% aan buitenlandse producties van films en tv-series in Israël. De verhuizing is bedoeld om de staat Israël in de wereld positief te profileren als een centrum voor het opnemen van internationale films en tv-series, met behulp van natuurlijke hulpbronnen en unieke historische filmlocaties. Daarnaast is het doel van de actie om inkomend toerisme aan te moedigen en de werkgelegenheid in Israël te vergroten na de hoge blootstelling aan locaties en plaatsen in Israël.


Subsidieaanvragers voor de uitvoering van buitenlandse producties in Israël in 2022 kunnen worden ingediend tot 22 augustus 2022.


De financiële steun, ter waarde van tientallen miljoenen sikkels, zal door de ministeries worden gegeven om Israëlische productiebedrijven te versterken die samenwerken met buitenlandse productiebedrijven in Israël. Volgens de beschikking van de directeur-generaal van het ministerie van Economie en Industrie hebben productiekosten recht op een bedrag van maximaal NIS 16.600.000 (€ 4,75 miljoen). Deze aanzienlijke terugbetaling van productiekosten is bedoeld om toonaangevende internationale producties naar Israël te halen. De financiële steun, die gedurende twee jaar wordt verstrekt, wordt verleend via een speciaal subsidietraject van de Investerings- en Ontwikkelingsautoriteit voor Industrie en Economie van het ministerie van Economie en Industrie.


De steun omvat ook animatiefilmproducties, waarbij tot 10% van het toegewezen budget zal worden besteed aan terugbetaling, evenals voor de postproductie, waaraan tot 10% van het toegewezen budget zal worden toegewezen.


De staat Israël betreedt het veld van internationale film- en televisieproducties. Als onderdeel van de producties zullen kijkers worden blootgesteld aan het landschap van het land, zijn natuurlijke hulpbronnen, de mensen die hier wonen en de buitengewone historische locaties die in Israël bestaan. Het plan is ook bedoeld om banen te creëren voor Israëli's die zullen deelnemen aan de verschillende producties die in Israël zullen komen filmen.


Als aanvullende stap investeert de staat Israël inspanningen in de bezoeken van publieke opinieleiders en internationale inhoud makers op sociale media. Deze partijen hebben een publiek van tientallen miljoenen volgers die uitzonderlijk bijdragen aan de verbetering van het positieve imago van Israël over de hele wereld.


Galit Wahaba Shasho, directeur Cultuur bij het Ministerie van Cultuur en Sport: "De Israëlische film- en tv-industrie plaatst ons keer op keer op de meest prestigieuze podia ter wereld. Het initiatief van aanmoediging van buitenlandse producties zal een nieuw venster openen voor de film en tv-industrie wilden samenwerken met mensen in de wereldwijde industrie. Het landschap van Israël en zijn diverse menselijke kapitaal, zal worden weerspiegeld in de gezamenlijke acties die in Israël zullen worden geproduceerd en gefilmd. Ik wens de deelnemers veel succes en nodig Nederlandse productie uit bedrijven om contact op te nemen met Israëlische productiebedrijven om voordelen te winnen en te genieten van het geweldige landschap en de fascinerende verhalen van Israël."


Israël heeft veel voordelen in de film- en televisie-industrie, waaronder een infrastructuur van faciliteiten en productiediensten, bekwame professionals en een beschikbare pool van afgestudeerden van 's werelds toonaangevende filmscholen. De komst van de buitenlandse productie-industrie in Israël zal worden gebruikt als hefboom voor de ontwikkeling van de Israëlische cultuur en inkomend toerisme, evenals voor economische steun, vooral na de covid-19-pandemie.


Volgens de schattingen van het ministerie van Cultuur en Sport zal de investering in waarde stijgen dankzij het domino-effect van commerciële activiteit: producties die naar Israël zullen komen, zullen geld investeren in hotels, transport, catering, professionele medewerkers, decors, montageruimtes, enz., waardoor de lokale economie wordt bevorderd, en niet alleen de filmindustrie en de Israëlische televisie.


De ministeries die bij de verhuizing betrokken zijn, zullen samenwerken met organisaties die onder meer de productiebedrijven vertegenwoordigen, om het indienen van subsidieaanvragen te stimuleren en de kring van bedrijven die in Israël actief zijn en filmen uit te breiden. Het ministerie van Toerisme is van mening dat de verhuizing zal bijdragen aan het vergroten van het aantal toeristen dat naar Israël komt en het verhogen van de inkomsten van de staat uit het toerisme. Het Stimuleringsfonds Buitenlandse Producties zal toekomstige samenwerkingen mogelijk maken en de mogelijkheden uitbreiden op basis van het succes van de huidige procedure.



































































57 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page