top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

6.562 nieuwe besmettingen, 203 virus patiënten in ziekenhuizen


Covid test. Screenshot YouTube


Het is geen verrassing dat ook de Covid cijfers van zondag weer een grote stijging laten zien. Uit de vanmorgen bekendgemaakte cijfers door het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat Israël binnen een paar dagen op minstens 10.000 nieuwe besmettingen per dag zal zitten.


Op zondag werden 136.356 mensen op corona getest waarbij 6.562 mensen positief bleken te zijn op het virus, waar dat erop zaterdag nog 4.197 waren. Het positiviteitspercentage is gestegen naar 4,87%, terwijl het R-cijfer is gestegen naar R-1,84.


Er zijn nu 37.673 active virus patiënten in het land, een stijging van 5.715 in 24 uur.


Hiervan zijn er 203 in de ziekenhuizen opgenomen, 3 meer dan op zaterdag, waarvan er 110 ernstig ziek zijn, en 45 in kritieke toestand verkeren met 35 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


In de afgelopen 24 uur is niemand aan de gevolgen van corona overleden en blijft het dodental op 8.244 staan.


Inmiddels heeft premier Bennett aangekondigd dat vanaf vandaag iedereen van 60 jaar en ouder in aanmerking komt voor een 4e vaccinatie. Niet omdat bewezen zou zijn dat die zou helpen tegen de Omicron variant, maar omdat bewezen is dat het immuunsysteem een boost krijgt waardoor ziekenhuisopnamen en ernstig ziek worden kan worden voorkomen.


Het Israëlische gezondheidszorgsysteem worstelt om voldoende COVID-tests af te nemen in het licht van de zich snel verspreidende omicron-variant, waardoor het ministerie van Volksgezondheid geen andere keuze heeft dan zijn testbeleid te herzien.


Bronnen zeiden dat het ministerie naar verwachting zal beginnen met het toestaan ​​van niet-gevaccineerde mensen die zijn blootgesteld aan een geïnfecteerde persoon om een ​​snelle antigeentest te ondergaan op officiële stations, in plaats van een PCR-test, om uit quarantaine te worden vrijgelaten. Het ministerie is ook van plan om meer teststations op te zetten en toegankelijker te maken, met de nadruk op snel testen, aldus de bronnen. Het ministerie heeft 20 miljoen extra sneltestkits aangeschaft.

Inmiddels heeft het ministerie van Volksgezondheid ook aangekondigd dat iedereen die zich voor het eerst laat vaccineren een Groene Pas krijgt die 30 dagen geldig zal zijn.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):


60 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page