israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

8 redenen waarom we in de herfst van Israël houden


Herfst in Israël. Screenshot YouTube


Over de hele wereld klagen mensen over het einde van de zomer en het begin van een lange, donkere winter. In Israël is echter een luide collectieve zucht van verlichting te horen, aangezien de zinderende hittegolven die ons kwellen, eindelijk plaats maken voor koeler, aangenamer weer dat ons niet verplicht om twee keer na te denken voordat we ons airconditioned huis verlaten.


En het zijn niet alleen de (licht) dalende temperaturen die ons in de herfst van Israël doen houden. Scroll naar beneden voor meer informatie die is verzameld door ISRAEL21C.


Het is appel- en granaatappelseizoen


Uitzicht op een veld met granaatappelbomen in Kfar Achim voorafgaand aan het Joodse Nieuwjaar, Rosh Hashana. Foto door Mila Aviv/Flash90 via ISRAEL21C


Het is geen toeval dat appels en granaatappels de vruchten zijn die de hoge kersttafels sieren, want precies rond de tijd van het joodse nieuwjaar worden ze rijp om geplukt te worden.


Granaatappels , afkomstig uit Iran, migreerden zo'n 4.000 jaar geleden naar Israël en zijn zo ingeburgerd geraakt in de lokale cultuur dat ze een van de zeven landbouwproducten zijn die in de Bijbel worden vermeld als speciale producten van het land Israël. Sommige soorten granaatappels groeien vroeger en later in het jaar, maar in de hoofden van de meeste Israëli's wordt de prachtige vrucht sterk geassocieerd met het begin van de herfst.


Appels te zijn gegroeid in het Land van Israël voor duizenden jaren, maar de meer moderne soorten kennen we hier werden geplant aan het begin van de 20 ste eeuw. Appels worden geteeld in de koudere streken van Israël in de Boven-Galilea en Golanhoogten, waar je boomgaarden met Delicious-, Granny Smith- en Anna-appels kunt vinden en heel veel Israëli's die genieten van een dagje plukken.


Het is tijd voor een wandeling


Een man wandelt in de Timna-vallei in de Israëlische woestijn. Foto door Nati Shohat/Flash90 via ISRAEL21C


De combinatie van iets koeler weer en de langdurige vakantie tijdens de Joodse Hoge Feestdagen maakt dit het ultieme wandelseizoen.
91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws