top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

88 in Israël opgerichte unicorns hebben nu een Amerikaans hoofdkantoor


Foto door schach100 via Pexels.com


De Verenigde Staten zijn nu de thuisbasis van 88 particuliere, door Israël opgerichte bedrijven die een waardering van $ 1 miljard hebben bereikt of overtroffen, volgens de United States - Israel Business Alliance. Het aantal is gestegen van 80 een jaar geleden.


Elk van deze unicorns heeft ten minste één Israëlische oprichter en zijn wereldwijde of regionale hoofdkantoor in de Verenigde Staten.


"Het stijgende aantal door Israël opgerichte eenhoorns in de Verenigde Staten is een bewijs van de strategische waarde die deze markt Israëlische ondernemers blijft bieden," zei USIBA-president Aaron Kaplowitz tegen ISRAEL21c. "In de afgelopen jaren is er een betere product-markt fit geweest tussen Israëlische technologische oplossingen en Amerikaanse zakelijke uitdagingen."


Een recordaantal van 11 staten herbergt nu het door Israël opgerichte eenhoornhoofdkwartier: Californië (35), New York (30), Massachusetts (10), Illinois (3), New Jersey (3), Florida (2), Georgia (1), Minnesota (1), Oregon (1), Texas (1) en Washington (1).


Concurreren voor Israëlische startups

"Staten concurreren harder dan ooit om Israëlische knowhow," zei Kaplowitz.


"Gouverneurs zijn zich er terdege van bewust dat het aantrekken van Israëlische technologiebedrijven de reputatie van hun respectieve staat als een tech-hub kan versterken, het lokale innovatie-ecosysteem kan stimuleren en hun gemeenschappen kan positioneren voor economische groei."


USIBA schat dat deze 88 unicorns gezamenlijk wereldwijd 61.858 directe banen hebben gecreëerd. Armis, een eenhoorn voor apparaatbeveiliging in San Francisco, staat bovenaan de lijst met zo'n 5.000 gecreëerde directe banen.


De geschatte totale waardering voor alle 88 unicorns bedraagt 233,7 miljard dollar.


Betalingsplatform Rapyd, gevestigd in Californië, voert de lijst aan met een waardering van $ 15 miljard, gevolgd door HR-tech startups Deel ($ 12 miljard) en Gusto ($ 10 miljard), cloudbeveiligingsstart-up Wiz ($ 10 miljard) en zakenreisbeheerplatform Navan ($ 9,2 miljard).


Investeringen omlaag

Kaplowitz merkte echter op dat de investeringen dramatisch zijn vertraagd en dat veel van de bedrijven de afgelopen maanden ontslagen hebben aangekondigd.


Liquidity Group, met hoofdkantoor in Manhattan, is de enige door Israël opgerichte eenhoorn in de VS die tot nu toe in 2023 de miljardengrens overschrijdt.


Hoewel het in Boston gevestigde Cybereason onlangs een investering van $ 100 miljoen van SoftBank won, is de waardering van $ 400 miljoen lager dan een waardering van $ 2,8 miljard in 2021.


Volgens Kaplowitz verklaart de wereldwijde economische onzekerheid het gebrek aan nieuwe door Israël opgerichte unicorns in 2023, maar het helpt ook verklaren waarom er nu zoveel unicorns zijn.


"Bedrijven in een laat stadium haasten zich niet langer om aandelentikkers te claimen," zei Kaplowitz. "Ze willen liever de efficiëntie optimaliseren en naar de beurs gaan wanneer de marktomgeving gunstiger is."


90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarii


bottom of page