top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

9 dingen die u kunt verwachten bij een bezoek aan Israël na het coronatijdperk


Tel Aviv is terug naar normaal. Screenshot YouTube


Als je dezer dagen door Israël loopt, zou je niet weten dat de coronaviruscrisis nog steeds in grote delen van de wereld woedt: restaurants zijn open, bruiloften zijn terug en reisgroepen vinden opnieuw hun weg naar het Heilige Land.


Ter ere van het ons weer openstellen voor de wereld, dachten ze bij ISRAEL21C een paar woorden van wijsheid met u te delen over wat u kunt verwachten bij de landing in post-Covid Israël. Eerlijk gezegd zijn er hier nogal wat dingen veranderd. We zullen ons concentreren op de leukste en grappigste aspecten, terwijl we wanhopig hopen dat deze hele pandemie-business echt achter ons ligt.


De zon gemist? Je zult snel smeken om naar binnen terug te keren


Maanden van lockdown en/of thuiswerken betekent dat je waarschijnlijk al een hele tijd niet meer van de zon hebt genoten. En hoewel dat voor jou misschien als de absolute hemel klinkt, zal een korte reis naar dit kleine hoekje van het Midden-Oosten je snel van dat idee verdrijven.


De heropening van Israël valt samen met het heetste seizoen, waarin de temperaturen in de schaduw wedijveren met die in de hel en het idee om uit de airco te stappen ronduit belachelijk is. Dus ja, je blijft precies vijf minuten op het strand – tenzij het zonsopgang of zonsondergang is.


Vergeet het houden van een veilige afstand - Israël is terug naar zijn mosh pit-manieren


Het is geen geheim dat Israëli's nooit bijzonder goed zijn geweest in het in de rij staan ​​of, de persoonlijke ruimte te respecteren. Je kunt je dus alleen maar voorstellen dat dit hele Covid-distancing-gedoe hier nooit echt aansloeg, waarbij mensen letterlijk niet langer dan een paar seconden van hun medemens weg kunnen blijven.


Nu het ergste ( tfutfu ) van de crisis achter ons lijkt te liggen, nemen we niet eens de moeite om te doen alsof we ons inspannen om anderen te vermijden. We kunnen alleen maar hopen dat je hierdoor niet meteen weer het vliegtuig in wilt springen.


Welke bijwerkingen? Ik voelde niets. Maak je op voor verhalen over inentingsmoedigheid


In Israël heeft elke generatie zijn verhalen over moed. Sommigen vochten in de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog, anderen trotseerden de Egyptenaren in het Suezkanaal, en de helden van vandaag voelden absoluut niets nadat ze waren ingeënt tegen Covid-19.


Toen de vaccinatiecampagne hier begon, deden geruchten de ronde over de vreselijke bijwerkingen van de injecties - de koorts, de spierpijn, de barstende hoofdpijn - maar wonder boven wonder had niemand er echt iets van meegemaakt. Oh nee, zie je, we waren prima in orde. Echt, al die mensen die zich druk maken zijn zulke watjes. Die pijnstillers die we hebben gepoept? Ze zijn voor onze allergieën.


Knik en glimlach als we je vertellen dat we het beste land ter wereld zijn. Kijk maar naar onze vaccinatie tarieven


Zelfs voordat we de rest van de wereld versloegen in de vaccinrace , wisten we altijd dat we de beste zijn. Natuurlijk, de politieke situatie is nijpend, oorlog kan elk moment uitbreken en de kosten van levensonderhoud laten ons in tranen. En toch, waarschijnlijker wel dan niet, is degene met wie je hier praat ongelooflijk trots op het land, of in ieder geval op sommige aspecten ervan.


In het verleden moesten we arme vreemden lange uitleg geven waarom dat precies is, maar gelukkig heeft de pandemie ons in staat gesteld onze toespraken kort te houden (hypothetisch gesproken natuurlijk. Je probeert een Israëliër te stoppen die je zijn ongevraagde mening geeft). Echt, knik en glimlach; het is de snelste uitweg.


Waag het niet om spontaan uit eten te gaan. Het zal slecht aflopen


Maanden van afsluiting en Covid-beperkingen hebben ervoor gezorgd dat Israëli's meer dan ooit eropuit willen gaan en veel te veel geld uitgeven. Of we het nu hebben over restaurants, bars, feesten of winkelcentra, elke plaats is absoluut vol.


Dat betekent dat er geen enkele kans is dat de mooie rustige plek die je je herinnert van je laatste bezoek nog steeds niet hoeft te reserveren, want het is ten onder gegaan tijdens de crisis of het barst uit zijn voegen met mensen met precies dezelfde goede herinneringen als die van jou.


Rijd niet over de bezorgers heen. Sinds Covid zijn ze overal


Een van de resterende veelbetekenende tekenen van de coronaviruscrisis die Israël overspoelde, is de overvloed aan bezorgers die lijf en leden riskeren om ons pizza's, hamburgers, sushi en alles daartussenin te bezorgen. Zie je, onze collectieve afhaalgewoonte nam enigszins toe tijdens de lockdown, en het was moeilijk om los te laten: meer dan een paar keer per week koken is een verre herinnering geworden en onze schietgrage vingers zijn permanent slechts enkele centimeters verwijderd van onze volgende maaltijd. Dus rijd alsjeblieft voorzichtig.


Haal je neus niet op voor afhaalmaaltijden op omgekeerde kratten. Het is de hangout du jour


Hoewel het drinken van drankjes aan omgekeerde kratten geen geheel nieuw fenomeen is in Israël ( chef Eyal Shani , we kijken naar jou), zorgde Covid ervoor dat de trend explodeerde.


Het ging als volgt: Covid-voorschriften betekenden dat het zitten in restaurants of bars werd verboden, dus de genoemde etablissementen zouden hun klanten de mogelijkheid bieden om hun eten en drinken "af te halen" naar handig geplaatste, geïmproviseerde tafels direct voor de deur, waarbij ze erin slaagden om beide houd u aan de voorschriften en geniet van een bloeiende onderneming. En hoewel het even duurde voordat we eraan gewend waren, is het eigenlijk best leuk en voelt het alsof je buiten in de stad eet op zijn best.


Die permanente wallen onder de ogen zijn jonge ouders sportief? Het resultaat van drie lockdowns


Als u door Israël loopt, kunt u mensen tegenkomen met verschillende tinten zwart en paars onder hun ogen. Nee, ze zijn waarschijnlijk niet zomaar uit een vuistgevecht voortgekomen. In plaats daarvan zijn ze pas onlangs uit drie lockdowns gekomen met hun gewoonlijk geliefde kinderen, die ze moesten voeden, entertainen, school en deden alsof ze het leuk vonden, ondanks het feit dat ze het grootste deel van het afgelopen jaar dicht bij hen woonden. In een land dat zo gezegend is met kinderen als Israël, was lockdown vooral een familiebedrijf, en vermoeiend ook. Laten we zeggen, we stappen graag weer met je in het vliegtuig, zonder kinderen.

Het is ergens vijf uur. Israëli's hebben dit jaar hun alcoholgebruik verhoogd, en het is hier om te blijven137 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page