top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Aantal ernstige virus patiënten in de ziekenhuizen van Israël gestegen naar 732


Covid afdeling Rambam ziekenhuis Haifa. Screenshot YouTube


Het aantal ernstige virus patiënten in de ziekenhuizen van Israël is verder opgelopen, en bedroeg op zaterdagavond 732. Ook blijft het aantal dagelijks geverifieerde nieuwe Covid besmettingen hoog.


Volgens de op zaterdagavond vrijgegeven cijfers van het ministerie van Volksgezondheid werden op zaterdag 262.605 mensen op Covid getest waarbij 54.135 met het virus besmet bleken. Het positiviteits percentage kwam uit op 20,61%.


In totaal zijn er op dit moment 442.229 actieve virus patiënten in het land, alhoewel het ministerie ook nu weer erbij vermelde dat het werkelijke aantal mogelijk tot 2,5 keer hoger is doordat veel mensen een thuistest doen en bij een positieve uitslag thuis uitzieken zonder het te melden.


Het aantal ernstige Covidpatiënten in de ziekenhuizen van het land is verder gestegen en staan nu op 732. Hiervan verkeren 208 in kritieke toestand met 146 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn het afgelopen weekend 22 mensen aan Covid-19 overleden waardoor het aantal doden nu op 8.393 staat.


In de ziekenhuizen blijft het moeilijk doordat 9.867 medisch personeel thuis in quarantaine zit na besmet te zijn geraakt met Covid of in aanraking te zijn geweest met een besmet persoon.


Volgens professor Eran Segal, één van de topexperts en verbonden aan het Weizman Instituut, bevindt Israël zich nu op het hoogtepunt van de virusgolf en zal de komende dagen, mogelijk tegen het einde van deze week, een stabilisatie laten zien in het aantal dagelijkse besmettingen, waarna er daarna een daling te zien zal zijn.


Hij merkte daarbij op dat het aantal ernstige virus patiënten zal stijgen waardoor er mogelijk 800-1.000 patiënten in de ziekenhuizen zullen liggen.


Ook zei hij dat de kans om nu te worden geïnfecteerd erg hoog is, en dat er 1,973,439 mensen tijdens de huidige virusgolf besmet zijn geraakt.


Inmiddels hebben van de ruim 9,4 miljoen inwoners, 6.684.200 een eerste vaccinatie ontvangen, zijn 6.055.226 tweemaal gevaccineerd, 4.423.059 hebben een derde vaccinatie gehad en hebben 592.510 60-plussers een vierde boostershot gehad.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):

129 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page