top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Acht plaatsen waar je in Israël verse groenten en fruit kan plukken


Foto via ISRAEL21C


Heerlijke lokale groenten en fruit wachten altijd op vakantiegangers in Israël, elke ochtend beginnend bij ons beroemde hotelontbijtbuffet.


Maar waarom genoegen nemen met een passieve productervaring? Niets leuker dan zelf plukken tijdens een rondleiding, in het Engels, op boerderijen door het hele land.


Dit is een geweldige kans om telers te leren kennen, je handen op een goede manier vuil te maken en de voedzame en heerlijke goedheid van het land te proeven.


ISRAEL21C zet er acht op een rijtje:


Shirat Ha'Midbar (Lied van de Woestijn), Halutza


Bezoekers proeven van de biologische rozemarijn van Shirat Hamidbar onder leiding van eigenaar Golan Cohen. Foto door Daniël Beer via ISRAEL21C


Permacultuurontwerper en alternatief geneeskundig therapeut Golan Cohen zal uw groep een fascinerende rondleiding geven langs de geneeskrachtige kruiden, specerijen, arganbomen, druiven en ander fruit die hij en zijn vrouw Noa duurzaam hebben verbouwd op deze biologische boerderij in de westelijke Negev-woestijn sinds 2007.


Naast de 90 tot 120 minuten durende rondleiding door de planten en producten met uitleg over hun folklore en medicinale toepassingen, kan uw groep speciale workshops en/of gezonde lunches ter plaatse aanvragen.


Elk bezoek (aanbevolen voor kinderen van 10 jaar tot volwassenen) begint met een koud of warm drankje onder de schaduwrijke palmbomen.


Klik hier om een ​​rondleiding bij Shirat Ha'Midbar te regelen.


Five Senses Greenhouse en Sunshine chef

Vers geplukte kasgroenten worden op speciale bakjes klaargemaakt om te braden in een zonneoven. Foto met dank aan Kibboets Elifaz via ISRAEL21C


Ontdek de wonderen van zonne-energie in de Five Senses Greenhouse en proef de oogst in culinaire creaties van de Sunshine Chef zonne-oven in Kibbutz Elifaz in het zuiden van Arava, ongeveer 20 minuten ten noorden van Eilat.


Deze 'kas tot bord'-tour begint in een overdekt complex met kopjes kruidenthee en adembenemende uitzichten. Daarna komt het plukken van de producten uit de kas, het snijden en kruiden van de groenten, het op smaak brengen met kruiden en ze op speciale bakjes plaatsen om in het unieke Sunshine Chef vacuümbuissysteem op zonne-energie te schuiven.


De Sunshine Chef kookt groenten die jij plukt, met behulp van zonne-energie. Foto met dank aan Kibbutz Elifaz via ISRAEL21C


Terwijl de groenten worden geroosterd, krijg je een rondleiding door de groeiende velden en fruitboomgaarden, waarbij je seizoensgewassen en kruiden plukt terwijl je leert over woestijnlandbouw. Het bezoek omvat een demonstratie in de etherische oliestokerij van de kibboets. Een winkel ter plaatse verkoopt specerijen, dadels, koffie, kruiden en verse pitabroodjes, evenals ambachten en producten van andere boerderijen in de omgeving.


De groepsrondleidingen van een uur vinden dagelijks plaats van oktober tot mei en zijn geschikt voor alle leeftijden. Er zijn genoeg plekken om in de schaduw te zitten en te ontspannen en kinderen kunnen mee op een ritje op de tractor.


Klik hier om een ​​rondleiding bij Five Senses Greenhouse te regelen.


Wortel- en bladboerderij (Havat Shoresh v'aleh)

Eigenaar Guy Horowitz leidt een rondleiding door de biologische tuin van Root and Leaf Farm in Moshav Ben-Shemen. Foto met dank aan Root and Leaf Farm via ISRAEL21C


Root and Leaf Farm in Midden-Israël beschikt over een hydrocultuurkas waar een verscheidenheid aan slasoorten en andere groenten worden verbouwd die rechtstreeks aan restaurants worden verkocht en op dinsdag en vrijdag op de lokale boerenmarkt.


Bezoekers (vanaf drie jaar) zijn van harte welkom voor een rondleiding door de kas en de biologische tuin - inclusief natuurlijk monsters - gevolgd door een workshop spruiten kweken. Elke deelnemer maakt een bakje met spruitjes van zonnebloempitten, radijsjes en bonen klaar om mee naar huis te nemen.


Om een ​​rondleiding bij Root and Leaf Farm te regelen, gaat u naar de Facebook-pagina van de boerderij en stuurt u een bericht (de Facebook-pagina is in het Hebreeuws, maar u kunt een bericht sturen in het Engels).

De saladeroute , Moshav Talmei Yosef

Aardappelen plukken op de Salad Trail. Foto door Funia via ISRAEL21C


Agronoom Uri Alon en zijn team van professionele gidsen laten u hun geavanceerde landbouwtechnologieën in de noordelijke Negev zien en nodigen u uit om onderweg producten te plukken en te proeven.


Je ziet tomaten omhoog groeien, aardbeien in de lucht groeien, geneeskrachtige kruiden en veelkleurige wortelen.


De Salad Trail is geschikt voor alle leeftijden het hele jaar door en biedt activiteiten zoals het maken van een ketting in Hawaiiaanse stijl van kumquats, het sturen van een bericht op de poot van een postduif, het vinden van je weg door een doolhof van passievruchten, het bakken van pitabroodjes en meer.


Klik hier om een ​​rondleiding over de Salad Trail te regelen.


Pull Carrot Farm (Mashoch B'Gezer), Tzofif


Wortelen, aardbeien, tomaten, broccoli, selderij, zoete aardappelen en andere groenten wachten op je om ze te oogsten op deze begeleide zelfplukboerderij net ten noorden van Kfar Saba.


Het is van september tot mei op zaterdag geopend en tijdens Soekot en Chanoeka op weekdagen. Er zijn picknicktafels, een speeltuin en een tentoonstelling van tractoren en landbouwwerktuigen. Je kunt druzisch voedsel kopen, waaronder pita, frisdrank en ijslolly's.


Voor meer informatie over Pull Carrot Farm, klik hier of bel 053-360-0175


The Spice Way (Derech HaTavlinim)

Picknicken tussen de kruiden- en specerijenplanten op The Spice Way. Foto met dank aan Derech Hatavlinim via ISRAEL21C


Als u met een groep van 10 of meer personen bent, kan er een Engelssprekende gids worden geregeld die u meeneemt op een tractortour door deze kruiden- en specerijenboerderij en de grote markt/bezoekerscentrum, waar kookactiviteiten en uitleg worden gegeven over zo'n 1.000 soorten specerijen en kruiden die daar te koop zijn.


Activiteiten voor kinderen, picknicks, live optredens en andere speciale evenementen vinden het hele jaar door plaats op The Spice Way.


Klik hier om een ​​rondleiding door The Spice Way te regelen.


Idan Fruit, Moshav Betzet, West-Galilea

Een guave omgevormd tot fruitleer. Foto met dank aan Idan Fruit via ISRAEL21C


Je groep maakt een rondleiding door de bananenplantage en gaat vervolgens naar het bezoekerscentrum om te leren hoe eigenaren Idan en Nadav gedroogd fruit bereiden.


Naast het proeven van de vruchten met een kopje kruidenthee, kun je kiezen uit verschillende workshops van 90 minuten waarin je chocolade-fruit-en-notentraktaties, fruit-en-noten gevulde dadels, fruitleer, een sushi fruitschaal, energierepen of granola.


Om een ​​bezoek aan Idan Fruit te boeken, klik hier of stuur een e-mail naar idanfruit@gmail.com.


Leket Israël, Rishon LeZion

Pluk zoete aardappelen en andere groenten in Rishon LeZion voor distributie aan de behoeftigen. Foto met dank aan Leket Israel via ISRAEL21C


Hier is een kans om samen met ongeveer 54.000 jaarlijkse vrijwilligers - Israëli's en bezoekers - producten te oogsten van boerderijen in Rishon LeZion die uitsluitend worden geteeld voor distributie aan Israëli's in nood via liefdadigheidsorganisaties.


De nalezingen zijn geschikt voor alle leeftijden en vinden plaats van zondag tot en met donderdag gedurende drie tijdvakken van twee uur.


Klik hier om u aan te melden voor het verzamelen van groenten bij Leket .


182 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page