top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Afname in dagelijkse virusbesmettingen in Israël


Ter illustratie. Foto Wix


Voor het eerst is er een daling in het aantal dagelijkse besmettingen in Israël. Uit de cijfers die vanmorgen door het ministerie van Volksgezondheid bekend werden genaakt blijkt dat er in de afgelopen 24 uur 450 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen, waar dat de afgelopen dagen nog boven de 500 lag.


Wel was er een kleine toename van het aantal actieve besmette personen in het land, dat nu op 3.691 staat, woensdag waren dat er 3.568, hiervan zitten er 3.443 in een zogenaamd coronahotel in quarantaine.


Er liggen 70 mensen in de ziekenhuizen waarvan er 39 als ernstig worden omschreven, waarvan er 16 in kritieke toestand verkeren met 12 van hen aan beademingsapparatuur aangesloten.


Het dodental is met 5 gestegen en staat nu op 6.434.


Het merendeel van de patiënten in de ziekenhuizen is ouder dan 60 met onderliggende ziektes, aldus het ministerie, terwijl het merendeel van besmettingen de Delta variant betreft, waar gevaccineerden slechts lichte klachten door krijgen.


Er zijn 5.712.644 mensen gevaccineerd, waarvan 5.189.094 tweemaal.


Na door een journalist er op te zijn gewezen dat het aantal VOVID-19 patiënten lager zou zijn, kwam het ministerie van Volksgezondheid met een verklaring waaruit bleek dat zij ook patiënten hadden meegeteld die, hoewel hersteld van het virus, nog wel in ernstige toestand verkeerden. Dit is nu bijgesteld waardoor het aantal ernstige patiënten lager uitkomt dan op woensdag.


Vooralsnog worden er in Israël geen extra beperkingen ingevoerd, en blijft et bij maskers dragen in publiek toegankelijke gebouwen en 2 meter afstand houden.
123 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page