top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Alabama kiest het Israëlische Dario voor bloedrukbeheer op afstand


Foto via Dario.


De Regional Medical Services (ARMS) in de Amerikaanse staat Alabama heeft het op stand bewaken van patiënt van het in Israël opgerichte digitale therapiebedrijf DarioHealth gekozen om het beheer van hoge bloeddruk bij de diverse patiëntenpopulatie in die Amerikaanse staat te verbeteren.


Meer dan 40 procent van de inwoners van Alabama geeft aan hoge bloeddruk te hebben, en degenen die in gebieden met een lager inkomen wonen, lopen meer risico en ervaren slechtere resultaten. Bovendien zijn veel bewoners onderbetaald en onverzekerd, meldt ISRAEL21C.


De samenwerking met Dario biedt ARMS innovatieve technologieën en gepersonaliseerde ondersteuning waarvan bewezen is dat ze patiënten aanspreken, ook patiënten met technologische barrières.


Het contract vertegenwoordigt de tweede competitieve overwinning voor Dario's externe patiëntbewakingsactiviteiten in de afgelopen maand. In juni koos het Coastal Family Health Center-netwerk dat de achtergestelde provincies in en rond de Golfkust van Mississippi bedient, voor Dario's platform voor het beheer van hypertensie en de preventie van gerelateerde hartaandoeningen.

"Alabama Regional Medical Services voegt zich bij een groeiend aantal aanbieders en gezondheidssystemen die de RPM-oplossing van DarioHealth kiezen om de hardnekkige uitdaging van het verbeteren van het gezondheidsgedrag van patiënten aan te pakken", aldus Rick Anderson, president en GM van Noord-Amerika bij DarioHealth.


"Net als andere recente overwinningen bij leveranciers, was onze selectie door ARMS grotendeels te danken aan ons vermogen om Dario's RPM-oplossing te personaliseren om aan de unieke behoeften van de bevolking te voldoen en tegelijkertijd de klinische en financiële doelen van de organisatie te ondersteunen."


Dario, opgericht in 2011, heeft digitale managementoplossingen voor diabetes, hypertensie, gewicht en musculoskeletale gezondheid. Het hoofdkantoor is verplaatst van Israël naar New York, maar het R&D-centrum staat in Caesarea.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page