top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Alarmerende stijging aantal griep patiënten in de ziekenhuizen van Israël


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het griepseizoen in Israël is begonnen en met slechts 17% van de daarvoor in aanmerking komende bevolking ingeënt tegen de jaarlijkse griep, zien de ziekenhuizen nu al een toestroom van patiënten. Er liggen op dit moment meer grieppatiënten in de ziekenhuizen, 1.088, dan Covid-19 patiënten, 154.


Volgens het ministerie van Volksgezondheid en de ziekenfondsen van het land zien ze een zorgwekkende toename van het aantal luchtwegaandoeningen zien, vooral onder kinderen.


Tot nu toe is slechts 17 procent van de totale bevolking ingeënt tegen griep. Volgens de gegevens zijn sinds het begin van deze winter zo'n 1.088 mensen met griep in het ziekenhuis opgenomen, van wie 401 kinderen en 70 zwangere vrouwen.


Volgens Clalit Health Services was er in de eerste helft van december een stijging van ongeveer 13,6% in de diagnose van luchtwegaandoeningen in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden.


De gegevens wijzen er ook op dat in de eerste helft van november het aantal luchtwegaandoeningen bij kinderen met 15% is gestegen, en bij volwassenen met ongeveer 4% - vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.


We zien nu een toename van luchtwegaandoeningen en griepgevallen, vooral in ziekenhuizen", zegt Dr. Tami Alcalay, hoofdverpleegkundige van Maccabi Healthcare Services.


"Het is een zware ziekte en het herstel kan meer dan een week duren, we zijn nog steeds op zijn hoogtepunt en dit jaar zal moeilijk worden aangezien we zowel griep als COVID hebben. Afgelopen winter hadden we COVID maar bijna geen griep, en we staan ​​aan de vooravond van de Omicron-golf, dus we bevinden ons duidelijk in een veel complexere en moeilijkere situatie."


Ze riep het publiek op zich te laten vaccineren tegen griep voordat het te laat is. "Waarom ziek worden en werkdagen verliezen?" zei dr. Alcalay. "De vaccinatiegraad is dit jaar in niets vergelijkbaar met de voorgaande jaren."


Ook zei het Clalit ziekenfonds dat hun "klinieken een sterke toename hebben gezien van griep gevallen met luchtwegaandoeningen, en de meeste mensen hebben de bekende symptomen zoals hoest, snot, koorts, dezelfde bekende griepverschijnselen die we elke winter tegenkomen".


633 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page