top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Aliyah Superweek' - 500 immigranten arriveren in Israël - duizenden anderen zullen volgen


Met de hulp van de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem (ICEJ) en het Joods Agentschap voor Israël (JAFI) in wat wordt genoemd "Aliyah Super Week" heeft genoemd, zullen tegen vrijdag 500 nieuwe immigranten uit meer dan 20 landen in Israël aankomen, meldde het bureau.


Immigranten uit Zuid- en Midden-Amerika, Europa, Scandinavische landen, het VK, de VS, Australië, Wit-Rusland, Kazachstan, Oekraïne, Ethiopië en andere landen over de hele wereld zullen landen in het 'Heilige Land', ondanks de recente opflakkering in de Israël-Gaza conflict.

"Gezien het intense conflict dat we hier de afgelopen weken hebben meegemaakt, is het behoorlijk opmerkelijk om te zien dat deze honderden Joodse immigranten vanuit alle richtingen naar huis komen in Israël", zei ICEJ-president dr. Jürgen Bühler.


Aankomst van nieuwe immigranten in "Aliyah Super Week."


Hij voegde daaraan toe dat "dit echt inspirerend is om te zien dat deze joodse families hun lot over Israël wierpen, slechts enkele dagen nadat het land onder zulke intense raketaanvallen lag, en het is een goed voorteken voor de toekomst van de joodse staat,"


ICEJ zal bovendien vluchten subsidiëren voor 99 immigranten uit de Indiase Bnei Menashe in noodluchtbruggen die zijn goedgekeurd door het Israëlische kabinet, in het licht van de recente escalatie van gevallen van coronavirus in India.


Naar verwachting zullen ongeveer 548 personen van de Bnei Menashe-gemeenschap met de noodvluchten landen, waarvan de eerste 274 maandag aankomen.


De komende weken en maanden zullen duizenden nieuwe immigranten naar het beloofde land komen, mede veroorzaakt door het opkomend antisemitisme in veel landen.

221 weergaven0 opmerkingen
bottom of page