top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Alle COVID-19 beperkingen in Israël worden per 1 juni opgeheven


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft maandagavond meegedeeld dat op 1 juni zo goed als alle restricties in verband met COVID-19 zullen worden opgeheven nu er iets meer dan 400 actieve virus patiënten in het land zijn en het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen tussen 15 en 20 per dag schommelt.


De minister van Volksgezondheid, Yuli Edelstein zei dat "in het licht van de aanzienlijke daling van de morbiditeit het ministerie niet zou proberen de regelgeving te vernieuwen die vereist dat bedrijven en locaties opereren onder de Green Pass of de Purple Standard-systemen, die op 31 mei aflopen.


De vraag of de verplichting om een ​​masker in binnenruimten te dragen, zoals kantoren en winkelcentra, wordt momenteel besproken door relevante experts en functionarissen en een beslissing wordt verwacht in de komende dagen of weken. Mogelijk dat die verplichting ook wordt afgeschaft.


"Israël gaat terug naar normaal:, zei Edelstein , "nog geen half jaar geleden zijn we begonnen met de vaccinatiecampagne. Dankzij het uitstekende werk van het gezondheidssysteem - ziekenfondsen, ziekenhuizen, MDA, Magen Israël en medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid en dankzij de geweldige mobilisatie van Israëlische burgers, hebben we de beste vaccinatiecampagne ter wereld uitgevoerd. "


“Al die tijd heeft het ministerie van Volksgezondheid een schets opgesteld voor een geleidelijke en zorgvuldige openstelling van de economie, waardoor de gegevens over de morbiditeit in de loop van de tijd laag zijn gebleven. Tot mijn grote vreugde is het vanuit gezondheidsoogpunt mogelijk om de noodzaak van een groene pas en de beperkingen van het paarse lint te elimineren. De economie en de inwoners van Israël zullen extra lucht krijgen om in te ademen, " aldus Edelstein.

Edelstein waarschuwde dat de autoriteiten de situatie blijven volgen en als de morbiditeit weer toeneemt, het nodig zal zijn om opnieuw beperkingen in te voeren.


De beperkingen met betrekking tot de luchthaven en het reizen blijven van kracht en Edelstein riep de Israëli's op om niet naar landen met een hoge morbiditeit te reizen.


690 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page