israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Arabische en Joodse kinderen in Israël planten een coëxistentie tuin


Op hydrocultuur gekweekte bloemen begroeten bezoekers van de groene dakentuin van de Al-Hayat School in Kfar Qassem. Foto door Alon Messika/Peres Centrum voor Vrede en Innovatie


Meer dan 300 Arabische en Joods-Israëlische kinderen hebben onlangs hun krachten gebundeld om een ​​duurzame tuin aan te leggen op de Al-Hayat School in de Arabische stad Kfar Qassem in centraal Israël. De kinderen van Kfar Qassem werden in het project vergezeld door kinderen uit de nabijgelegen Joodse gemeenschap van Kfar Saba.


Het project "Green Roofs", is onder auspiciën van het Peres Center for Peace and Innovation , en werd gefinancierd door USAID.


Gedurende enkele maanden voorafgaand aan het planten van groenten, specerijen, vaste planten en hydrocultuurplanten, leerden de zevende klassers over duurzaamheid, verantwoordelijkheid voor het milieu, klimaatcrisis en consumentencultuur.

Zevendeklassers uit Arabische en Joodse gemeenschappen schrijven berichten in voor hun groene dakentuin. Foto door Alon Messika/Peres Centrum voor Vrede en Innovatie


Het programma diende ook om de twee naburige gemeenschappen met elkaar te verbinden, begrip bij de jongeren te creëren en activisme aan te moedigen om coëxistentie te bevorderen.


De gemeenschappelijke tuin, die open is voor het publiek, "verdiept de verbinding tussen de bewoners van Kfar Qassem en Kfar Saba nog verder", zegt de burgemeester van Kfar Qassem, Adel Badir in gesprek met ISRAEL21C.


Tegen de negatieve beelden in de media zei de burgemeester dat de tuin "zowel samenwerking als gedeeld bestaan ​​symboliseert".

Van links naar rechts Jessica Zaman van USAID, burgemeester van Kfar Saba, Rafi Saar, burgemeester van Kfar Qassem, Adel Badir, Rima Ghandour van USAID en Rachel Bash Hadari van het Peres Center. Foto door Daniel Nefoussi


Dit is de eerste van een reeks groene daken die in heel Israël zijn gepland, zegt Yarden Leal-Lablonka, adjunct-directeur van het Peres Center for Peace and Innovation.


Ze zegt dat het project honderden jonge studenten zal blijven samenbrengen, en dat het hen "belangrijke waarden zal bijbrengen wanneer ze onze leiders worden, en wanneer we hopelijk in een betere realiteit zullen leven."

Zicht op de gemeenschappelijke tuin in Kfar Qassem. Foto door Alon Messika/Peres Centrum voor Vrede en Innovatie

44 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws