top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Artiesten en delegaties van het Eurovisie Songfestival 2023 voor 3 dagen in Israël2 april arriveert een lange lijst van artiesten en delegaties van het Eurovisie Songfestival 2023 voor 3 dagen in Israël. Tijdens hun verblijf zullen ze deelnemen aan het planten van bomen in het Eurovisiebos van KKL-JNF, en deelnemen aan een groot promoconcert, waar ze hun Eurovisie-inzendingen live zullen uitvoeren.


Het spannende evenement vindt plaats in Hangar 11, in de haven van Tel Aviv op 3 april – net voordat het Eurovisie Songfestival 2023 begin mei plaatsvindt in Liverpool, Verenigd Koninkrijk. Het evenement markeert de 50e jaarlijkse deelname van Israël aan de wedstrijd en viert de 75e verjaardag van het land.


De show wordt gepresenteerd door Dafna Dekel en Sigal Shachmon, die het Eurovisie Songfestival van 1999 in Israël organiseerden. Op 2 april arriveert een lange lijst van delegaties en artiesten van het Eurovisie Songfestival 2023 vanuit heel Europa naar Israël.


Ze blijven hier 3 dagen. Tijdens het bezoek zullen de artiesten deelnemen aan het planten van bomen in het KKL-JNF Eurovision Forest in het European Forest, als onderdeel van de wereldwijde strijd tegen de klimaatcrisis


De vorige Israel Calling- evenementen, waaraan tientallen landen uit heel Europa deelnamen, boekten veel succes; ze werden geprezen en gevierd door de deelnemende songfestivalartiesten en hun delegaties. De glamoureuze evenementen droegen enorm bij aan de bekendheid en promotie van de artiesten in de deelnemende landen, en droegen zelfs bij tot hun uiteindelijke succes op het Eurovisie Songfestival. Bovendien brachten Israel Calling- evenementen Israël brede positieve media-aandacht en vleiende berichtgeving op sociale media in heel Europa, waardoor het verhaal van het land aan de wereld werd verteld. Sommige van de vorige songfestivalartiesten werden zelfs 'ambassadeurs' van Israël, die hier keer op keer privé op bezoek komen.


Israel Calling is een initiatief van de Israëlische producer Tali Eshkoli . Het is een prachtige samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Cultuur en Sport en KKL-JNF (Keren Kayemeth LeIsrael – Joods Nationaal Fonds). Tijdens het driedaagse verblijf van de artiesten in Israël zullen ze deelnemen aan het planten van bomen in het Eurovisiebos van KKL-JNF, genieten van een feestelijk gala-evenement, deelnemen aan een gezamenlijke persconferentie en meer.


Het hoogtepunt van het bezoek zal een enorm muzikaal evenement zijn dat het Eurovisie Songfestival terug zal brengen naar het Israëlische publiek in Tel Aviv. Het live mini-songfestivalconcert bevat inzendingen die zullen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival 2023, samen met andere verrassingen. Het wordt live uitgezonden via sociale media in heel Europa.


De gastheren van het evenement zijn Dafna Dekel & Sigal Shachmon, die 24 jaar na de overwinning van Dana International opnieuw verenigd zullen zijn als mede-gastheer van het Eurovisiesongfestival in Jeruzalem.


Eli Cohen, de minister van Buitenlandse Zaken: Het Israel Calling-evenement, dat dit jaar opnieuw plaatsvindt in Israël ter voorbereiding op het Eurovisie Songfestival, is een kleurrijke en vrolijke viering van muziek die de naties van Europa verenigt - net als de wedstrijd zelf. Het is opwindend om te zien dat in het 75e jaar van de onafhankelijkheid van Israël artiesten uit heel Europa hierheen komen om het met ons te vieren, voordat ze naar het grootste podium ter wereld gaan om op te treden. Ik ben erg trots op de deelname van Israël aan deze viering en ik ben blij dat ik een internationaal evenement mag organiseren dat artiesten, influencers en journalisten uit heel Europa naar hier zal brengen, die ons prachtige land van dichtbij zullen leren kennen.


KKL-JNF's voorzitter Yifat Ovadia Lusky: "KKL-JNF is er trots op deel te nemen aan het verbinden van de staat Israël met invloedrijke culturele figuren in heel Europa. De gastvrije gastvrijheid en de liveshow zullen hier worden gehouden ter gelegenheid van 50 jaar deelname van Israël aan de wedstrijd, en 75 jaar onafhankelijkheid van het land. Het zal ons helpen de geweldige Israëlische cultuur te introduceren die we hier hebben opgebouwd, dankzij de diversiteit en schoonheid van de Israëlische samenleving. Ik ben ervan overtuigd dat het bezoek aan het Eurovisiebos en in heel Israël zal inspireren en een oprechte band met de staat Israël bijbrengen onder artiesten en leden van delegaties.”


Tali Eshkoli, die Israel Calling heeft geïnitieerd en geproduceerd: “Ik ben meer dan opgewonden om het 'Israel Calling' Eurovisie-promoconcert opnieuw naar Israël te brengen. De show - die al een vreugdevolle traditie van een internationaal muzikaal feest is geworden - wordt door Eurovisie-fans uit Israël en heel Europa reikhalzend uitgekeken. Dit jaar markeert de show de viering van 50 jaar Israëlische deelname aan het Eurovisiesongfestival - een verenigende viering en een opwindende mijlpaal voor elke Israëliër, vooral in deze moeilijke tijden. Zoals elk jaar zullen artiesten, delegaties, journalisten en bloggers uit heel Europa de show bijwonen en de unieke Israëlische ervaring van dichtbij leren kennen. Ik ben blij dat ik opnieuw de kans krijg om ons prachtige land, onze rijke cultuur en de warme Israëli's te presenteren aan de Europese artiesten en media, en beschouw dit als een ware roeping. Ik nodig het liefhebbende Israëlische publiek uit om deel te nemen aan het internationale songfestivalfeest! Ik nodig je uit om te komen zingen, dansen en vieren met de Eurovision Family.


Dit is veel meer dan een muzikaal feest. Het is een viering van gedeelde universele waarden, verbindingen en saamhorigheid. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken en de delegaties, journalisten en bloggers welkom heten: Welkom in Israël, we kijken er allemaal naar uit u te zien. Ik weet zeker dat het geweldig gaat worden!”


120 weergaven0 opmerkingen
bottom of page