top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Basisreproductiegetal gestegen naar R-1.02; nog 173 virus patiënten in het ziekenhuis


Aankomst vaccins voor kinderen tussen 5 - 11 jaar op zaterdag. Screenshot Channel 12 news


Uit de zondagmorgen bekendgemaakte nieuwe Covid-19 cijfers blijkt dat er sprake is van een stijging van het R-cijfer maar dat er geen toename van het aantal virus patiënten in de ziekenhuizen is. Gezondheidsexperts zeggen dat 76% van de virus patiënten niet is gevaccineerd.


Op zaterdag zijn 28.467 mensen op Covid-19 getest en bleken 230 (0,81%) met het virus besmet te zijn.


Er zijn nu 5.295 actieve viruspatiënten in het land, waarvan er 173 zijn opgenomen in een ziekenhuis.


Hiervan verkeren 131 in ernstige toestand, waarvan 89 kritiek zijn, met 80 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het aantal patiënten dat aan het Covid-19 virus is overleden is gestegen naar 8.154.


Op zaterdag werd bekend dat het basisreproductiegetal van het virus is gestegen naar R-1.02, wat betekend dat verspreiding van het virus toeneemt.


Prof. Nachman Ash, directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, zei zaterdag tegen Channel 13-nieuws dat hij zich zorgen maakte over de toename van virusgevallen, maar voegde eraan toe dat er geen plannen zijn om nieuwe beperkingen op te leggen.

"Deze stijging is zorgwekkend - als deze doorgaat, als de R-waarde boven de 1,1 komt. Maar we hebben het niet over maatregelen, alleen over het verhogen van vaccins.”


Dr. Sharon Alroy-Preis, hoofd van de openbare diensten van het ministerie van Volksgezondheid, zei dat 76% van de nieuwe infecties onder mensen was die helemaal niet waren gevaccineerd. Ze zei verder dat 12% van de patiënten geen booster-injectie hadden gekregen.


Tevens vermelde Alroy-Preis dat uit de gegevens blijkt dat 83,5% van de ernstige viruspatiënten niet is gevaccineerd.


Minister Horowitz vertelde Kan News dat de meeste nieuwe infecties tot de niet-gevaccineerden behoorden, en schreef de stijging van het R-nummer toe aan Israëli's die laks waren in het volgen van de COVID-regels van de regering.


Volgens de omroep gaat het in meer dan 50% van de gevallen om kinderen jonger dan 11 jaar, die nog niet kunnen worden gevaccineerd. Vanaf komende dinsdag zal er worden gestart met het op vrijwillige basis van vaccineren van kinderen tussen de 5 en 11 jaar.


Horowitz vertelde Kan News dat de meeste nieuwe infecties tot de niet-gevaccineerden behoorden, en schreef de stijging van het R-nummer toe aan Israëli's die laks waren in het volgen van de COVID-regels van de regering.


Gevraagd naar de mogelijkheid dat Israël beperkingen op Europese reizen zou kunnen opleggen, zei Horowitz dat beperkingen kunnen worden opgelegd aan elk land dat "rood" wordt in het classificatiesysteem van het ministerie van Volksgezondheid voor morbiditeit. "Er is geen reden om paniek te zaaien", zei hij.


Horowitz vertelde Kan ook dat er geen lockdown zou komen. "We zullen geen hele takken van de economie sluiten", zei hij.


Gevraagd naar de mogelijkheid dat Israël beperkingen op Europese reizen zou kunnen opleggen, zei Horowitz dat beperkingen kunnen worden opgelegd aan elk land dat "rood" wordt in het classificatiesysteem van het ministerie van Volksgezondheid voor morbiditeit.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd:


80 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page