top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bijna 72.000 nieuwe besmettingen op woensdag, stijging ernstig zieke virus patiënten


Ter illustratie. Screenshot YouTube


De stijging van aantal dagelijkse Covid-besmettingen in Israël blijft doorgaan, zo blijkt uit de laatst bekende cijfers van woensdagavond 10 uur en zijn bijna 400.000 mensen besmet. Ook zitten 288.000 schoolkinderen in quarantaine en blijkt uit nieuw onderzoek dat mensen die eerder met Covid-19 besmet waren opnieuw met Omicron worden besmet.


Virus experts gaan ervanuit dat de stijging van het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen nog een aantal dagen zal aanhouden en mogelijk naar 100.000 of meer per dag zal geen, waarna een stabilisatie zal optreden en het aantal dagelijkse besmettingen snel zal afnemen. Zij baseren zich daarbij op gegevens uit de VS, Engeland en Zuid-Afrika.


Op woensdag werden 458.232 mensen op Covid-19 getest en bleken 71.844 besmet te zijn met het virus, het positiviteit percentage stond op 17,07%.


Er waren op woensdagavond 388,398 actieve viruspatiënten in het land, alhoewel experts van het ministerie van Volksgezondheid zeggen dat dit aantal waarschijnlijk 1 tot 1,5 keer hoger is omdat blijkt dat veel mensen niet melden besmet te zijn met Covid en het thuis uitzieken.


In de ziekenhuizen is het aantal ernstige patiënten gestegen naar, 541, waarvan 150 kritiek met 105 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Ook het aantal mensen dat aan Covid overlijdt blijft stijgen en staan nu op 8.362.


Inmiddels is bekend geworden dat ruim 10% van alle nieuwe dagelijkse besmettingen, mensen betreft die al een keer met Covid besmet waren. Het blijkt dat de Omikron variant vooral mensen in de leeftijd 20 -39 jaar opnieuw besmet. Uit onderzoek blijkt dat velen die met Covid waren besmet zich niet hebben laten vaccineren.


Verleden week donderdag bijvoorbeeld waren 3.287 mensen opnieuw besmet die zich na hersteld te zijn van Covid niet hebben laten vaccineren, tegen 2.585 die dat wel hadden gedaan.


Ook blijken steeds meer schoolkinderen in quarantaine te zitten. Volgens gegevens van het ministerie zitten momenteel ongeveer 146.000 schoolgaande kinderen in quarantaine omdat ze besmet zijn met het Covid virus en nog eens 142.000 schoolkinderen zitten in quarantaine omdat ze in contact zijn geweest met een besmet persoon.


Slechts ongeveer 24 procent van de 5- tot 11-jarigen heeft ten minste één dosis van het COVID-vaccin gekregen en slechts 12% heeft twee doses gekregen.


Ondertussen hebben ziekenhuizen in Israël grote problemen doordat 9.306 medisch personeel ziek thuis zit of in quarantaine zit doordat ze in contact met een besmet persoon zijn geweest.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):145 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page