top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bio-doorbraak verlaagt de prijs van het belangrijkste vocht inbrengende ingrediënt


Screenshot YouTube


Kijk eens naar de ingrediënten in een potje vocht inbrengende crème en het zal vrijwel zeker hyaluronzuur bevatten.


De gelachtige substantie helpt je huid te rekken en buigen, en lijntjes en rimpels te verminderen. Het helpt ook wonden sneller te genezen en kan littekens verminderen.


Maar hyaluronzuur, ook wel hyaluron genoemd, is duur om te produceren en roept ethische bezwaren op omdat het grotendeels is afgeleid van dierlijk weefsel.


Enzymit , een startup voor synthetische biologie in Ness Ziona, Israël, heeft vandaag een doorbraak in technologie aangekondigd die het huidige complexe en tijdrovende celgebaseerde fermentatieproces vervangt.


Het bedrijf gebruikt geavanceerde computationele ontwerpalgoritmen en deep learning-algoritmen om enzymen op bestelling te ontwerpen en te produceren. Deze synthetische vorm van het zuur is geschikt voor cosmetische, esthetische en therapeutische toepassingen, zoals oculaire gezondheid, wondgenezing en reumatologie.


Enzymen zijn van nature voorkomende eiwitten die chemische reacties versnellen, zoals het verteren van voedsel, het laten groeien van spieren of het verwijderen van gifstoffen.


Enzymit vertaalt zijn op algoritmen gebaseerde ontwerpen in DNA-codes, die vervolgens worden gebruikt om zeer zuivere batches met hoge opbrengst van het gewenste enzym te laten groeien.


Enzymit heeft een geavanceerde manier om hyaluronzuur te produceren. Foto met dank aan Enzymit via ISRAEL21c


"We krijgen al veel belangstelling van fabrikanten die onze hyaluronzuur varianten willen opnemen in huidverzorgingsproducten tegen prijzen die toegankelijker zijn voor reguliere consumenten", aldus Markus Klinger, vice-president bedrijfsontwikkeling van het bedrijf, tegen ISRAEL21c.


"We zijn bemoedigd door de eerste positieve ontvangst en optimaliseren voortdurend onze processen terwijl we strategische partnerschappen aangaan om onze producten in nieuwe industrieën te introduceren."


Terwijl we ouder worden

Hyaluronzuur komt van nature voor in onze huid, gewrichten en bind- en zenuwweefsel. Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam er minder van.


Vanaf ongeveer 25 jaar vertraagt ​​onze huid de aanmaak van hyaluronzuur, waardoor we fijne lijntjes en daarna rimpels krijgen.


Tot nu toe berustte de productie van hyaluronzuur op het gebruik van hele cellen, vaak gewonnen uit hanenkammen - de rode, rubberachtige groei bovenop de kop van een mannelijke kip.


Het gebruik van dierlijk weefsel brengt veiligheid, consistentie en ethische overwegingen met zich mee, terwijl op fermentatie gebaseerde methoden ingewikkelde zuiveringsprocessen en hoge productiekosten met zich meebrengen, aldus Gideon Lapidoth, CEO van Enzymit.


"Ons celvrije proces - waarbij alleen de essentiële enzymen worden gebruikt in plaats van hele cellen - maakt deze complexe verwerking overbodig. Het verhoogt ook de opbrengst tot bijna 100% en kan vele soorten hyaluronzuur produceren, die nodig zijn om het volledige assortiment op hyaluronzuur gebaseerde producten te produceren, "zei Lapidoth.


Het bedrijf, opgericht in 2020, heeft vergelijkbare methoden gebruikt om het proces van het produceren van kweekvlees te versnellen. Het is ook bedoeld om de enzymen in menselijke moedermelk te simuleren.

76 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page