top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Biotechbedrijf uit Israël sluit met succes eerste testfase af van medicijn togen COVID-19


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het Israëlische biotechnologiebedrijf Bonus BioGroup heeft in een persbericht meegedeeld dat het onlangs zijn Fase I klinische proef voor de behandeling van ernstig zieke Covid-19-patiënten met succes heeft afgerond, waardoor een remedie tegen het coronavirus misschien dichterbij komt en er mogelijk de komende winter een pil is die zorgt dat je niet heel ziek wordt door het virus.


Tijdens de proef werden tien Covid-patiënten in de leeftijd van 45 tot 75 jaar die in het de Rambam Health Care Campus in Haifa waren opgenomen behandeld met MesenCure, het kandidaat geneesmiddel voor celtherapie van de Bonus BioGroup.


"Alle patiënten die met MesenCure werden behandeld, waren ernstig zieke Covid-19 patiënten bij wie de ziekte zich manifesteerde door acute ademnood, en op röntgenfoto's van de borst diffuse longontsteking vertoonden en andere bloedindices die wezen op een cytokinestorm", legt Dr. Shadi Hamoud de hoofdonderzoeker van de fase 1 test van Rambam aan ISRAEL21C uit.


"Bovendien leed 90 procent van de deelnemers aan deze klinische proef ook aan achtergrondziekten die bekend staan ​​als risicofactoren voor ernstige ziekte, complicaties en overlijden", zei hij.


“Zonder behandeling met het MesenCure-medicijn was de prognose van deze patiënten een slechte kans op herstel en een lage overlevingskans. Dankzij de behandeling met MesenCure van de Bonus BioGroup vertoonden de patiënten echter significante verbeteringen in de geteste parameters”, voegt hij eraan toe.


Na de behandeling brachten ze een dag door in de poliklinische zorg voordat ze werden ontslagen.


Na het succes van de proef heeft het Israëlische ministerie van Volksgezondheid de overgang naar fase II goedgekeurd, die nog eens 50 coronaviruspatiënten zal omvatten.


MesenCure bestaat uit geactiveerde mesenchymale stromale (stam)cellen (MSC) van gezonde volwassen donoren. De activering van deze MSC's is bedoeld om hun vermogen om longontsteking te verminderen, regeneratie van het zieke longweefsel te bevorderen en ademhalings- en andere symptomen in de longen te verlichten, te vergroten.

Het medicijn, bedoeld om levensbedreigende ademnood te behandelen, zou mogelijk ook kunnen worden gebruikt voor de behandeling van andere ziekten, zoals lagere luchtweginfecties, chronische obstructieve longziekte en astma.


Ondertussen kreeg de EXO-CD24 experimentele behandeling voor Covid-19, ontwikkeld door Dr. Nadir Abir in Tel Aviv Sourasky Medical Center, ook de goedkeuring van het Ministerie van Volksgezondheid om een ​​Fase II/III-studie te starten. Verschillende andere landen kunnen ook proeven uitvoeren.

327 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page