top of page
  • Bas Belder

“Boycot de boycotters” – President Duits-Israëlisch Genootschap zegt BDS-beweging de wacht aan


Screenshot YouTube


Duitsland dient zich te bewijzen als een echte vriend van Israël en niet slechts lippen taal te bezigen. Ziehier de heldere stellingname van Volker Beck bij diens aantreden als president van het Duits-Israëlisch Genootschap (DIG).


Het weekblad Jüdische Allgemeine sprak met Beck (16 juni) over de taken die het DIG onder zijn leiding het eerste wil oppakken. Drie concrete zaken benoemt de DIG-president meteen: Duitsland moet niet meer deelnemen aan campagnes tegen Israël in VN-verband; Duitsland moet nauwkeurig toezien op de besteding van zijn verstrekte gelden aan UNRWA en de Palestijnse Autoriteit en Duitsland moet de eigen burgers meer kennis bijbrengen over Israël als Joodse en democratische staat, die aan al zijn burgers gelijke rechten garandeert.


Een klinkend programma dat even goed opgaat voor de Nederlandse regering!! Zeker, wanneer Volker Beck daaraan toevoegt dat “onze jeugd een realistischer beeld van Israël” moet krijgen, “juist vanwege de wijdverbreide Jodenhaat met Israël als doelwit”. Voor de jonge generatie in Duitsland is het van groot belang ze nieuwsgierig naar Israël te maken. De Joodse staat is immers in Becks woorden “een modern land van verscheidenheid, innovatie en weerbaarheid met een levendige democratie”.


Wat Beck denk te doen met de BDS-beweging in Duitsland, wil de Jüdische Allgemeine weten. Ook op dit punt spreekt de DIG-president “Klartext”, glasheldere taal: “Voor mij geldt: Boycot de boycotters! Wie deelneemt aan de boycot tegen Israël, moet ermee rekenen dat hij het met ons van doen krijgt.”


Hoe zit dat dan met prominente Groene-partij collega's die zich distantiëren van het Bondsdag Besluit van 2019 tegen de BDS-beweging? Beck laat zich niet uit het veld slaan: hij heeft deze partijgenoten al kritisch van repliek gediend. Tegelijk onderstreept hij nogmaals dat BDS qua opzet en werking antisemitisch is. Evenzeer een duidelijk punt dat Nederlandse gezagsdragers, politici, media en burgers zich grondig dienen te realiseren.
140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page