top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Channel 12: "Israël trekt verblijfsvergunning 1.100 Palestijnen in met banden terroristen"


Checkpoint. Screenshot YouTube


Israël heeft de toegangs- en werkvergunningen ingetrokken van 1.100 Palestijnen wiens familieleden betrokken waren bij de recente golf van terreuraanslagen in het land.


In maart legde het Israëlische veiligheidskabinet sancties op aan familieleden van terroristen om Palestijnen ervan te weerhouden dergelijke aanvallen uit te voeren.


Tot maart werd de vergunning van alleen eerstegraadsverwanten ingetrokken, maar de nieuwe beslissing betekent dat tweedegraadsverwanten, zoals neven, grootouders, buren en goede vrienden, hun vergunning nu kunnen verliezen - zelfs als er geen aanwijzingen zijn dat ze voorkennis van de aanval of geboden hulp.


"Elke Palestijn die overweegt de weg van terreur te kiezen, moet weten dat de aanval die hij pleegt ernstige schade zal toebrengen aan zijn familie", zei een functionaris tegen Channel 12 News.


In het kort betekent het dat mensen van wie de vergunning is ingetrokken, niet meer in Israël kunnen werken of voor andere redenen naar Israël kunnen gaan, zoals bijvoorbeeld medische hulp.


Een andere niet nader genoemde functionaris werd geciteerd als te zeggen dat "Israël nogal wat civiele instrumenten bezit om veiligheidsproblemen aan te pakken", eraan toevoegend dat "we kunnen zien dat families woede uiten jegens de terroristen in het licht van de intrekking van de vergunningen."


Een hoge defensiefunctionaris noemde tegenover Channel 12 News de nieuwe maatregel 'een effectief instrument'. “Dit is een effectief instrument dat bedoeld is om potentiële terroristen ervan te weerhouden terreuraanslagen uit te voeren... Het veiligheidsinstituut werkt samen met alle instanties en op volle capaciteit. We zullen een zware tol eisen van de terroristen, hun handlangers en degenen die aanzetten tot terreur”, voegde hij eraan toe.
80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page