top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Chef van de generale staf, Aviv Kochavi heeft zijn succesvolle bezoek aan Marokko beëindigd


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De chef van de generale staf, Luitenant-Generaal Aviv Kohavi, is donderdag teruggekeerd naar Israël na zijn eerste officiële bezoek aan het Koninkrijk Marokko dat een groot succes mag worden genoemd.


Tijdens het bezoek werd LTG Kohavi verwelkomd door een erewacht en had hij een ontmoeting met de afgevaardigde van de minister van het regeringshoofd, verantwoordelijk voor de nationale defensieadministratie, Abdellatif Loudiyi, en de inspecteur-generaal van de Koninklijke Marokkaanse strijdkrachten (FAR), LTG Belkhir El Farouk.


De chef van de generale staf nam ook deel aan een strategisch panel onder leiding van hogere directeuren en commandanten, evenals een herdenkingsceremonie in het mausoleum van koning Mohammed V en koning Hassan II.


Luitenant-Generaal Kohavi maakte vervolgens een rondleiding op de vliegbasis "Ben Guerir" van de Koninklijke Marokkaanse luchtmacht en werd door de commandant van de basis geïnformeerd over de lokale UAV-dreiging en ontving een presentatie over het F-16 straaljagereskader van de basis. De Israëlische delegatie bezocht ook de basis van de Marokkaanse Royal Armed Forces (FAR) Parachutistenbrigade.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


Kohavi bezocht vervolgens de buurten waarin de Joodse gemeenschap zich ontwikkelde in Marrakech en de Slat al-Azama Grote Synagoge, waar hij een gebedsdienst bijwoonde met leden van de lokale Joodse gemeenschap, van wie sommigen naar Israël emigreerden met de organisatie "Youth Aliyah" , vocht samen met de IDF in de Yom Kippur-oorlog en keerde na de sluiting terug naar het Koninkrijk Marokko. LTG Kohavi bezocht ook de oude Joodse begraafplaats die door leden van de gemeenschap werd gerenoveerd. Tijdens deze betekenisvolle bijeenkomst benadrukten leden van de Joodse gemeenschap hun band met de staat Israël en het belang van hun band met de al lang bestaande Joodse cultuur en traditie.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


Toen het bezoek ten einde liep, kwamen de commandanten het gezamenlijke werkplan voor 2023 overeen en namen nota van de deelname van de IDF aan de oefening "African Lion 2022" van vorige maand. Het werkplan weerspiegelt het aanzienlijke potentieel voor gezamenlijke activiteiten tussen verschillende branches en organisaties.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


De versterking van de betrekkingen tussen de IDF en de Koninklijke Marokkaanse strijdkrachten (FAR) biedt een extra militaire kans en is een belangrijk onderdeel van de operationele activiteit in de regio, terwijl de positie van de IDF in het Midden-Oosten wordt verbeterd. De chef van de generale staf nodigde hoge Marokkaanse militaire functionarissen uit om de staat Israël te bezoeken.


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: "Dit unieke bezoek is het resultaat van een gedeelde geschiedenis, een diepe vriendschap en een veelbelovende toekomst. De diepe en speciale band tussen onze naties is niet alleen een band tussen regeringen en legers, maar een band tussen individuele mensen, families en culturen. Onze gemeenschappelijke waarden en uitdagingen vormen een sterke basis voor de diepe samenwerking tussen onze legers op strategisch, inlichtingen- en operationeel niveau. Dit bezoek is een ander voorbeeld van de historische verandering in de regio en de rol die de IDF heeft bij het creëren van toekomstige partnerschappen."


63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page