top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Chef van de Israëlische luchtmacht: we hebben duizenden terroristen getroffen en krijgen ze allemaal


Screenshot


Hieronder de volledig vertaalde verklaring van de chef van de Israëlische luchtmacht die een belangrijke rol speelt in deze oorlog tegen Hamas.


“De IDF is op de 41e dag van deze rechtvaardige oorlog, en we lijden pijn en we vechten.

Sinds de ochtend van 7 oktober – die vervloekte zaterdag waarop we onze missie niet volbrachten – hebben we non-stop gevochten.


De vele verhalen over heldendom vergezellen ons, de herinnering aan de gevallenen en vermoorden helpt ons te focussen op de omvang van de verantwoordelijkheid die op onze schouders rust: de 239 gijzelaars in Gaza. De Israëlische luchtmacht doet, net als de hele IDF, er alles aan om ze naar huis te brengen.


We werken intensief, het gezicht van Gaza zal veranderen, elke munitie van de tienduizenden munitie die is gedropt, is gericht op op inlichtingen gebaseerde doelen en treft Hamas-agenten, commandanten, de infrastructuur van de organisatie en haar hoofdkwartieren.


We treffen Hamas zowel op de grond als ondergronds. We hebben al duizenden terroristen getroffen, en we zullen ze allemaal bereiken, we hebben belangrijke successen geboekt – er is nog een lange weg te gaan, we zullen ze blijven aanvallen totdat we onze missie hebben voltooid: het systematisch en ijverig vernietigen van Hamas.


Hiervoor beschikken we over uitstekende inlichtingencapaciteiten en een uitstekende samenwerking met het Zuidelijk Commando, het Directoraat Inlichtingen (J2) en de ISA.

Vanaf het moment dat de grondtroepen binnenkwamen, omsingelde de Israëlische luchtmacht hen met een uiterst krachtige luchtparaplu.


De simplistische en historische verdeling van lucht en land behoort tot het verleden, de relatie tussen een piloot en de commandant van een tank is nog nooit zo direct en sterk geweest.


We hebben een gevechtsmethode ontwikkeld, waarbij al onze grondtroepen de vijand op de grond ontmoeten terwijl ze omringd zijn door luchtsteun van de opvallende straaljagers die vervolgens de vijand vernietigen.


De Israëlische luchtmacht heeft al meer dan 3000 missies van deze stijl uitgevoerd, zowel snelle aanvallen als aanvallen die binnen een paar minuten na het verzoek plaatsvinden. Dit beschadigt de vijand en maakt de operatie effectiever.


Tegelijkertijd begeleiden gevechtshelikopters, transportvliegtuigen en UAV's de soldaten op de grond van zeer nabij.


De aanvalshelikopters met de soldaten van Eenheid 669 en het medische personeel overal evacueren de gewonden snel uit het gebied en doen er alles aan om levens te redden.


Soldaten van de Shaldag-eenheid staan, net als alle speciale troepen van de IDF, in de voorhoede van de grondoperatie met de uitstekende brigadetroepen op de grond.


Ik ben net een paar uur geleden teruggekomen van een missie in een Apache-helikopter en ik kan bevestigen dat iedereen uitstekend werk levert, iedereen doet professioneel en goed werk, iedereen is zeer vastbesloten om te slagen, gebaseerd op een diep partnerschap, goede wil en broederschap van krijgers - ik voelde het echt in de lucht.


De Israëlische luchtmacht, als de strategische vleugel van de staat Israël, is voorbereid en opereert in het hele Midden-Oosten, waar dat nodig is – op elke plaats. Uiteraard zijn wij goed voorbereid met operationele plannen voor de noordelijke arena.


Het luchtverdedigingssysteem van de staat Israël, de Iron Dome, David's Sling en het "Arrow" luchtverdedigingssysteem, wordt beheerd door de beste soldaten ter wereld, en ik ben erg trots op hen.


Ondanks het hoge percentage onderscheppingen is dit geen hermetische verdediging, maar er kan met zekerheid worden gezegd dat dankzij dit en dankzij het naleven van de richtlijnen van het Thuisfront Commando veel levens zijn gered.


Vanaf het moment dat de oorlog begon, kwamen alle reservisten opdagen, meer dan honderd procent, in het veld, op het hoofdkwartier en in eenheden overal ter wereld. Ik twijfel er niet aan dat ze een aanwinst zijn voor de IDF en een aanwinst voor de staat Israël.


De IDF-machine werkt goed en behaalt zeer goede resultaten, bij de Israëlische luchtmacht is de machine goed geolied en onderhouden dankzij de bemanningen, technisch personeel, luchtverkeersleiders, inspecteurs en ander gevechtsondersteunend personeel - zij zijn het geheim van de magie en stuwkracht van deze kracht die ons in staat stelt veertig dagen achter elkaar te vliegen en maanden vooruit te vliegen - zo lang als nodig is.


We hebben motivatie, onze kracht zit in onze buik, we zullen weten hoe we op elke missie in de toekomst moeten reageren, we hebben geweldige mensen in de dienst, we hebben genoeg munitie en een vechtlust die voortkomt uit dit prachtige land Israël.


We zullen doorgaan met het bereiken van alle doelen van de oorlog, we zullen doorgaan totdat onze families de komende generaties weer veilig in hun huizen kunnen wonen."

559 weergaven0 opmerkingen
bottom of page