top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daling Covid-19 blijft doorzetten, minder patiënten in ziekenhuizen


Ter illustratie. Screenshot YouTube.


Zoals werd verwacht blijft de daling van het aantal Covid besmettingen in Israël doorzetten en zijn er voor het eerst in weken minder dan 300.000 actieve virus patiënten in het land.


Uit de door het ministerie van Volksgezondheid vrijgegeven cijfers, blijkt dat er op zaterdag 68.977 mensen werden getest waarbij 18.020 met Covid besmet bleken te zijn, een positiviteitspercentage van 26,12%.


Er zijn nog 299.361 actieve virus patiënten in het land, de meesten met lichte of milde klachten, waarvan er 1.057 ernstig ziek in het ziekenhuis zijn opgenomen.


Hiervan verkeren 328 in kritieke toestand met 269 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


In het afgelopen weekend zijn 35 mensen aan het Covidvirus overleden waardoor het aantal doden op 9.466 staat.


Coronavirus tsaar prof. Salman Zarka zei zondagochtend de publieke omroep KAN Radio "dat het nog te vroeg is om te zeggen of we al uit de vijfde coronavirusgolf zijn, hoewel we wel een daling van het aantal besmettingen zien, maar de aantallen zijn nog steeds te hoog. Het is nog te vroeg om de maskers af te doen."


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x of 4x):
63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page