top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daling Covid-19 patiënten in Israël blijft doorzetten


Ter illustratie. Foto Heather Morse in Unsplash


Op alle fronten blijft het Covid-19 virus in Israël dalen, meldt het ministerie van Volksgezondheid bij het bekendmaken van de cijfers over woensdag.


Op woensdag werden 115.232 mensen op Covid-19 getest, waarbij 2.377 besmet bleken, zo een 2,3%.


Het R-nummer van het land - dat aangeeft hoeveel mensen gemiddeld zijn geïnfecteerd door een enkele COVID-patiënt - is ook gedaald en staat nu op 0,78.


Er zijn nu 33.808 actief besmette personen in het land (dinsdag 35.876) waarvan er 79 in een quarantainehotel zitten en 699 zijn opgenomen in de ziekenhuizen (dinsdag 705).


Van hen verkeren er 472 in ernstige toestand (dinsdag 472), en worden 234 als kritiek beschouwd met 193 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental is gestegen tot 7.862.


Het ministerie van Volksgezondheid meldde donderdag dat 40% van de op woensdag geverifieerde COVID-gevallen jonger waren dan 11 jaar en daarom nog geen COVID-vaccin kunnen krijgen.


Het ministerie meldde ook dat woensdag bij 1.296 studenten COVID werd vastgesteld en dat het besmettingspercentage onder studenten 3,1% was - iets hoger dan het nationale gemiddelde dat momenteel op 2,3% staat.


De komende week worden in Israël een aantal maatregelen verlicht, waardoor niet of slechts tweemaal gevaccineerden weer naar openluchtattracties, buiten dineren en zwembaden kunnen.


Uit onderstaande grafiek blijkt duidelijk het overgrote aandeel van niet gevaccineerde viruspatiënten per leeftijdsgroep, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd.


87 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page