top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daling Covid-19 patiënten in ziekenhuis maar stijging aantal actieve virus patiënten


Ter illustratie. Foto via MDA


Uit de dinsdagochtend gepubliceerde Covid-19 cijfers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er een stijging is van het aantal Covid-19 patiënten in het land terwijl het aantal patiënten in de ziekenhuizen opnieuw is gedaald.


Deze stijging van het aantal actieve patiënten is te zien in het R-getal dat opnieuw is gestegen en nu op R-1,08 staat, een indicatie dat het aantal besmettingen zal blijven toenemen.


Doordat inmiddels 4.052.354 Israëlis een derde boostershot hebben gekregen heeft het overgrote deel slechts last van lichte of milde virus klachten.


Ruim de helft van het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen komt voor bij kinderen, terwijl van de overige nieuwe virus patiënten ruim 80% niet is gevaccineerd.


Op maandag werden 99.554 mensen op Covid-19 getest, waarbij 682 (0,74%) positief werden getest op Covid-19.


Er zijn nu 5.904 actieve virus patiënten in het land een stijging van 496 patiënten vergeleken met zondag.


Hiervan zijn 172 patiënten opgenomen in een ziekenhuis, 6 minder dan op zondag, waarvan 128 patiënten ernstig ziek zijn met 81 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er is in de afgelopen 24 uur 1 patiënt overleden waardoor het dodental nu op 8.177 uitkomt.


Vandaag is Israël beginnen met het vaccineren van kinderen tussen 5-11 jaar, waarvan het effect, volgens experts, over twee weken duidelijk merkbaar zal zijn door daling van het aantal besmette kinderen.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd:
320 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page