top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daling patiënten in ziekenhuizen en daling ernstige patiënten, vierde golf op zijn retour


Ter illustratie. Foto Wix


Volgens de maandagochtend verstrekte cijfers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid lijkt het er sterk op dat de vierde virusgolf op zijn retour is.


Op zondag werden 99.105 mensen nop Covid-19 getest, waarbij 2.553 mensen positief bleken te zijn, 2,83%.


Het aantal actieve patiënten in het land staat nu op 38.088, veel minder dan de 44.390 op zondag.


Van hen zitten er 90 in een quarantainehotel, en liggen er 844 in de ziekenhuizen, op zondag waren dat er 879. Van hen verkeren 564 (was 588) in een ernstige toestand en zijn er 564 ernstig ziek (was 588) en 274 kritiek, met 204 van hen aan beademingsapparatuur aangesloten.


Het dodental is opgelopen tot 7.827.


Het R-nummer van het land, dat laat zien hoeveel mensen elke coronavirusdrager infecteert, blijft laag. Het staat momenteel op 0,75 en is sinds september onder de 1 gebleven, een teken dat de pandemie aan het afnemen is.


Opnieuw werd er door het ministerie vermeld dat ruim 70% van alle virus patiënten in de ziekenhuizen niet zijn gevaccineerd.


Uit onderstaande grafiek blijkt duidelijk het overgrote aandeel van niet gevaccineerde viruspatiënten per leeftijdsgroep, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd.


Uit een nieuw Israëlische onderzoek blijkt dat 60-plussers die volledig zijn ingeënt slechts een vijftigste van de kans op overlijden door COVID-19 in vergelijking met niet-gevaccineerde mensen in dezelfde leeftijdscategorie.


54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page