top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daling virus patiënten in ziekenhuizen, stijging aantal actieve virus besmettingen


Ter illustratie. Foto via Wix


Het werd al verwacht en blijkt nu uit te komen want uit de dinsdagmorgen verstrekte cijfers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid blijkt een toename van het aantal actieve virus patiënten terwijl er een daling is van het aantal in de ziekenhuizen opgenomen Covid-19 patiënten.


Op maandag werden 105.929 mensen op Covid-19 getest, waarvan er 719 (0,68%) met Covid-19 besmet bleken te zijn. Dit zijn voor het merendeel kinderen en niet gevaccineerden.


In totaal zijn er nu 5.663 actieve virus patiënten in het land.


Er liggen 148 virus patiënten in het ziekenhuis, 6 minder dan op zondag, waarvan 106 ernstig ziek zijn, 6 minder dan op zondag, met 61 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


In de afgelopen 24 uur zijn 5 Covidpatiënten overleden, waardoor het totaal aantal doden nu op 8.209 staat.


Inmiddels zijn er 21 met de Omicron variant besmette virus patiënten in Israël, en zijn nog eens 21 patiënten mogelijk ook besmet met deze variant, maar bevestiging daarvan is er nog niet.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd:81 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page