top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dankzij AI-technologie komen politie, brandweer en EMS van Israël nu als een pakketdeal


Foto via Wikipedia Commons


In tegenstelling tot het noodhulpsysteem van de Verenigde Staten en verschillende Europese landen, dat een beller snel doorverbindt met een coördinator die is opgeleid om een ​​oproep door te sturen naar medische hulpdiensten, brandweer of wetshandhavers, hebben Israëli's lange tijd afzonderlijke alarmnummers gebeld voor politie, ambulance en brandweer (100, 101 en 102, respectievelijk).


Hoewel het systeem van Israël tijd bespaart omdat bellers niet eerst met een 911-operator hoeven te praten zoals in de VS, wat als een crisis een reactie van meerdere diensten vereist?


Een nieuwe driewegsoftware met behulp van AI-technologie is de oplossing, volgens Magen David Adom (MDA), de medische hulpdienst van Israël, aldus The Jerusalem Post.


De interconnect, die is ontwikkeld door de interne programmeereenheid van MDA, zal de informatiestroom tussen alle drie de reddingsdiensten versnellen en mogelijk tijd en levens besparen in noodsituaties die reacties van meerdere instanties vereisen.


Hoe werkt de interlink?


Door het type noodgeval in een van de computerondersteunde verzendingssystemen van de dienst in te stellen, wordt bepaald of er meerdere instanties ter plaatse nodig zijn.


Een telefoontje naar MDA met betrekking tot iemand die gewond is geraakt bij een schietpartij zou bijvoorbeeld automatisch zowel een ambulance als de politie oproepen. Evenzo zou het melden van een appartementsbrand aan de Israel Fire and Rescue Service personeel van alle drie de diensten oproepen: brandweerlieden om de brand zelf aan te pakken, politie om het straatverkeer te regelen en ambulances om mogelijk gewonden te behandelen.


"We hebben lang geloofd dat het hebben van aparte nummers voor politie, ambulance en brandweer een voordeel is voor bellers in een noodgeval", zegt Eli Bin, directeur-generaal van MDA. "Bij een medisch noodgeval worden bellers bijvoorbeeld direct doorverbonden met een EMT of paramedicus, die levensreddende medische instructies kan geven aan de beller terwijl de ambulance wordt gestuurd."
70 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page