top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De 22 meest interessante overeenkomsten tussen Israël en de VAE van het afgelopen jaar jaar


Stadhuis van Tel Aviv na ondertekening Abraham Akkoorden. Screenshot YouTube


Een jaar na de Abraham-akkoorden hebben tientallen bedrijven, stichtingen en regeringskantoren uit Israël en de Verenigde Arabische Emiraten banden aangegaan, overeenkomsten gesloten en overeenkomsten gesloten op allerlei terreinen. Denk aan durfkapitaal, bedreigde dieren in het wild en alles daartussenin. ISRAEL21C zette een aantal van de opvallendste deals op een rijtje.


Israëlische schoenenwinkel zet voet in VAE


Screenshot YouTube


De belangrijkste dingen eerst: schoenen. Onmiddellijk na de aankondiging van de Abraham-akkoorden kondigde de Israëlische budgetschoenenketen Scoop aan dat het vijf winkels zal openen in Dubai en Abu Dhabi , de eerste dergelijke onderneming voor een Israëlische retailer. Maar het nieuwe Emirati-bedrijf van Scoop was niet het eerste in zijn soort voor een van zijn eigenaren, Ronnie Insaz, die als jonge zakenman handel dreef met Dubai in zijn geboorteland Iran, van waaruit hij als jonge man in Israël aankwam.


Hebreeuwse school opent op vier locaties in de EmiratenEen paar maanden na de Abraham akkoorden werden ondertekend, meldingen van een Hebreeuwse taal en de Israëlische cultuur instituut opening in de VAE begonnen met het maken van rondes . De school, genaamd het Educatief Hebreeuws Instituut , heeft tot doel lokale zakenmensen te leren die graag willen beginnen met interactie met Israëli's in Israëlische stijl.


Israëlischse top zakenlui bespreken cybertech in Dubai


In april werd een overvloed aan Israëlische topmannen - een voormalige Mossad-chef, gepensioneerde legergeneraals en vooraanstaande CEO's - uitgenodigd om te spreken op de Cybertech Global- conferentie in Dubai. De conferentie behandelde trends, uitdagingen en oplossingen in de wereld van cyber, en de aanwezigheid van de Israëlische deelnemers benadrukte de diepere banden tussen de twee landen.


Israëlische zoek- en reddingsgroep tekent MoU met Emirati-tegenhanger


Screenshot YouTube


In een eerste overeenkomst in zijn soort hebben de Israëlische ZAKA Search and Rescue-organisatie en de organisatoren van de Dubai International Humanitarian Aid & Development Conference & Exhibition (DIHAD) een MoU ondertekend dat toekomstige samenwerkingen ondersteunt in reactie op internationale crises en rampen, die ongeacht de kleur, ras, geslacht, religie of politieke opvattingen.


Gezamenlijk Israëlisch-VAE wateronderzoeksinstituut komt eraan


Vertegenwoordigers van de Universiteit van Tel Aviv en VAE-functionarissen tijdens de ondertekeningsceremonie in Abu Dhabi eerder deze maand. Foto via de Universiteit van Tel Aviv.


Eerder deze zomer kwamen vertegenwoordigers van het Israëlische lucht-waterbedrijf Watergen, de Universiteit van Tel Aviv en het bedrijf Emirati Baynunah bijeen om de oprichting van een gezamenlijk wateronderzoeksinstituut in de VAE te ondertekenen . Het instituut zal problemen met drinkwater en waterzuivering in de droge regio aanpakken en uitwisselingen van studenten en docenten mogelijk maken.


Israëlische water-uit-lucht generatoren geplaatst in Abu Dhabi


Foto Watergen


Nog een deal met Watergen, meldde de Khaleej Times onlangs dat het Israëlische bedrijf voor water-uit-lucht generatoren nu 15 middelgrote machines heeft verspreid over stranden en parken in Abu Dhabi als onderdeel van een proefprogramma. Het bleek succesvol te zijn - er zijn naar verluidt nog zo'n 700 machines besteld, de overgrote meerderheid voor thuisgebruik.


Israël, VAE geven vleugels aan behoud van zeldzame woestijnvogel


Een houbara. Foto door Meidad Goren/SPNI


Een belangrijke begunstigde van de Abraham-akkoorden was een kleine vogel, de houbara. Deze bedreigde diersoort die zowel in Israël als in de VAE voorkomt, is nu het onderwerp van een gezamenlijk onderzoeksproject tussen de Israel Nature and Parks Authority en Abu Dhabi's International Fund for Houbara Conservation.


Israëli's en Emiratis ontwikkelen samen Covid-stamceltherapie


Onmiddellijk nadat de Abraham-akkoorden waren aangekondigd, tekende Pluristem Therapeutics, een bedrijf voor regeneratieve geneeskunde uit Haifa, een niet-bindend MoU met het Abu Dhabi Stem Cells Center om celtherapieën voor ziekten, waaronder Covid-19, vooruit te helpen . Bijna een jaar later haalde het bedrijf opnieuw de krantenkoppen toen de CEO werknemers een ontroerende boodschap van hoop stuurde te midden van het geweld dat in heel Israël losbarstte .


Dubai kiest Israëlische drones om expositie te beveiligen


In wat alleen kan worden omschreven als een fantastische draai uit het Midden-Oosten, heeft Dubai naar verluidt niemand minder dan een Israëlisch dronebedrijf gekozen om de Wereldtentoonstelling die dit najaar zal worden georganiseerd, te beveiligen. De drone-in-a-box-oplossing van Airobotics zal naar verluidt de lokale politie helpen bij het beveiligen van het internationale evenement en de reactietijd voor noodgevallen verkorten, en de behoefte aan traditioneel beveiligingspersoneel verminderen.


Israëlische, Emirati-musea putten uit gedeeld erfgoed


In december ondertekenden Jeruzalem's Heritage Centre for Middle East and North African Jewry en Dubai's Crossroads of Civilizations Museum een ​​MoU waarin ze zich ertoe verbonden positieve relaties tussen joden en moslims uit het verleden te benadrukken en de cultuur, tradities en geschiedenis van de twee mensen in de regio.


Emiraten krijgen een aandeel Israëlisch aardgas


Het Israëlische aardgasveld Tamar voor de kust kreeg dit jaar nieuwe eigenaren toen de lokale boorgigant Delek zijn aandelen in de site - voor een bedrag van 22 procent - verkocht aan Mubadala Petroleum in Abu Dhabi voor $ 1,1 miljard in de grootste commerciële deal die tot nu toe tussen de twee landen heeft plaatsgevonden . In een regio die wordt gekenmerkt door oorlog en strijd om olie, is het zeker verfrissend om een ​​schonere, meer op samenwerking gerichte toekomst te zien.


Bahreinse, Israëlische denktanks werken samen aan regionale veiligheid


De ondertekeningsceremonie voor het MoU tussen het Abba Eban Institute for International Diplomacy en het Derasat Institute. Foto Oren Shalev via ISRAEL21C


Het Abba Eban Institute for International Diplomacy aan de IDC Herzliya en het Derasat Institute – The Bahrain Centre for Strategic, International and Energy Studies hebben deze zomer een MoU ondertekend om samen te werken op het gebied van regionale veiligheid en multilaterale betrekkingen in het Midden-Oosten. De twee instellingen zijn van plan deze problemen aan te pakken via jaarlijkse bijeenkomsten, gezamenlijke onderzoeksprojecten, een uitwisselingsprogramma voor fellowships en gezamenlijke seminars, conferenties en workshops.


Israëlisch brandbehandelingsbedrijf gaat commercieel in de VAE


MediWound werd het eerste Israëlische biotechbedrijf dat een partnerschap voor de commercialisering van geneesmiddelen aanging met een Emirati-bedrijf toen het een distributieovereenkomst tekende met de Ghassan Aboud Group. GAG zal de exclusieve rechten hebben om NexoBrid, een enzymgel voor de behandeling van brandwonden, afgeleid van ananas , in de Verenigde Arabische Emiraten op de markt te brengen , onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.


Israëlische, Emirati-gezondheidsbedrijven lanceren thuiszorgproduct in de VAE


Het eerste gezamenlijke product dat in de VAE werd gelanceerd door een Israëlisch technologiebedrijf en een Emirati-bedrijf, was de IoT- zorgoplossing HBKiCare , een thuiszorgkit die continue bewaking van ECG, temperatuur, pols, bloedzuurstof en bloeddruk mogelijk maakt. De deal werd uitgevoerd door SURE Universal van Ramat Gan en het Hamad Bin Khalifa (HBK) Department of Projects van de VAE, een initiatief voor economische en sociale groei van de koninklijke familie van de VAE.47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page