top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De 64e bijeenkomst van International Association of Judges vindt voor eerste keer in Israël plaatsVoor de eerste keer in zijn geschiedenis werd de staat Israël door de Internationale Vereniging van Rechters gekozen om de 64e jaarlijkse bijeenkomst van de Vereniging te organiseren.


De conferentie wordt gehouden van 18-22 september 2022 en omvat professionele trainings- en leersessies met deelname van honderden rechters uit meer dan 70 landen. Het grote aantal landen dat op de conferentie vertegenwoordigd is, maakt het een van de grootste professionele conferenties in de geschiedenis van de staat Israël, en de grootste die ooit in Israël is gehouden op het gebied van het recht.


Het openingsevenement van de conferentie vindt plaats op zondag 18 september 2022 om 18:00 uur in het Conference Center van het David Intercontinental Hotel in Tel Aviv. Een opgenomen groet van de president van Israël Isaac Herzog zal worden gepresenteerd.


Het evenement zal plaatsvinden in aanwezigheid van de president van het Hooggerechtshof van Israël, rechter Esther Hayut; Vice-premier en minister van Justitie Gideon Sa'ar; de voorzitter van de Internationale Vereniging van Rechters en de voorzitter van het Hof van Beroep van Porto (Portugal), rechter José Igreja Matos; Rechtbankdirecteur Yigal Mersel; de voorzitter van de Israëlische Vereniging van Rechters, rechter Yaron Levy; evenals Israëlische rechters van het Hooggerechtshof en andere hoogwaardigheidsbekleders. Nobelprijswinnaar prof.dr. Daniel Kahneman zal de openingstoespraak van de conferentie houden, en de Israëlische zangeres Valerie Hamaty zal haar versie van het lied "Hallelujah" in drie talen uitvoeren.


Op woensdag 21 september 2022, tussen 09:00-12:30 uur, zal een professionele conferentie over recht, technologie en publieke goederen worden gehouden tijdens welke prijzen zullen worden uitgereikt aan rechters die door de Vereniging zijn geselecteerd voor hun bijdrage aan de rechterlijke onafhankelijkheid in hun respectieve landen. Tijdens de conferentie zullen aanwezige rechters deelnemen aan een rondleiding door het Israëlische Hooggerechtshof en de Israëlische Knesset, met onder meer een optreden van de band "Shalva", die de integratie van mensen met een handicap in de samenleving bevordert. De deelnemers zullen ook deelnemen aan een sightseeingtour door de oude stad van Jeruzalem. Het slotevenement van de conferentie vindt plaats op 22 september 2022 aan de voet van het fort Masada.


De International Association of Judges is een professionele, niet-politieke organisatie die nationale delegaties van rechters uit 94 landen verenigt, waaronder rechters van het Hooggerechtshof. Elk jaar houdt de vereniging een jaarlijkse conferentie, die professionele discussies, informele bijeenkomsten, rondleidingen en gezamenlijke evenementen omvat. Het hosten van de conferentie in Israël is een kans voor honderden rechters uit tientallen landen om kennis te maken met de staat Israël en zijn rechtssysteem.


President van het Hooggerechtshof van Israël, rechter Esther Hayut, verklaarde: "Het hosten van de bijeenkomst van de Internationale Vereniging van Rechters in de staat Israël is van groot belang en belangrijk voor de gerechtelijke autoriteit. Ik feliciteer de rechters van alle landen die ervoor hebben gekozen om te komen. en deel te nemen aan de conferentie en te genieten van de vele en gevarieerde inhoud die wordt aangeboden. Het studieprogramma en de rondleidingen die zorgvuldig zijn gepland door de organisatoren van de conferentie, zullen de deelnemers verrijken en hen blootstellen aan de gerechtelijke autoriteit van Israël en aan de staat Israël. Ik dank de voorzitter van de Israëlische Vereniging van Rechters, rechter Yaron Levy, voor het initiatief en de organisatie van de conferentie, en wenst alle deelnemers een succesvolle en vruchtbare conferentie."


Yaron Levy, voorzitter van de Israëlische Vereniging van Rechters, rechter van de rechtbank van Tel Aviv, merkte op: "We zijn verheugd om de conferentie voor de eerste keer in Israël te organiseren na een onderbreking van twee jaar als gevolg van de COVID-19-pandemie. wordt naar verwachting het grootste evenement in de geschiedenis van de International Association en een van de grootste internationale evenementen die in Israël worden gehouden. De conferentie levert een belangrijke bijdrage aan onze status in de internationale gemeenschap, en niet alleen vanuit juridisch oogpunt. Ik dank de president van het Hooggerechtshof van Israël, rechter Esther Hayut, en de directeur van de rechtbanken, rechter Yigal Mersel, voor hun bijdrage aan het organiseren van de conferentie, evenals voor iedereen die heeft geholpen om het mogelijk te maken."

36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page