top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Bedoeïenen onontbeerlijk als spoorzoeker en nu met verkorte opleiding


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder op dinsdag in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Noya Ben Gigi.


Al aan het begin van de oorlog werd besloten de opleiding van de spoorzoekers in te korten, omdat werd begrepen dat dit voor hen zo snel mogelijk noodzakelijk was. Tegenwoordig zijn ze in alle sectoren actief en assisteren ze de strijdkrachten in het veld. De trainingscommandanten vertellen ons over de jagers die de grond waarop ze betreden als hun broekzak kennen en hun moedertaal gebruiken om een ​​aanzienlijk voordeel te bieden op het slagveld.

"Dit is mijn land, mijn volk en mijn thuis - en het maakt niet uit dat mijn moedertaal anders is", zo opent luitenant Raani, MM in de training van de tracker-eenheid, trots ons gesprek.


De trackers komen net als Raani naar de wervingsdag vanuit een andere cultuur en met een andere moedertaal. Deze zaken, die voor ons misschien een uitdaging lijken, vergroten alleen maar de wens van de bedoeïenenrekruten om bij te dragen en vrijwilligerswerk te doen voor de IDF.


Foto IDF woordvoerder


Vandaag de dag is hun activiteit belangrijker en intenser dan ooit, en werd besloten om hun training te verkorten, omdat ze nu al nodig zijn op het slagveld in alle sectoren.


Ze trainen versneld en doorlopen hun 'Rubai' bij de Lakish Defense Forces: ze trainen, voeren veldseries uit en oefenen in de Lashbeet - zoals alle strijders in de IDF. Ze leren de geheimen van de trackers kennen.


Foto IDF woordvoerder


“Nadat de nieuwe rekruten de cursus hebben afgerond, zullen ze beginnen met de oefeningen”, legt luitenant Rani uit, “ze zullen leren hoe ze een verdachte moeten achtervolgen, hoe ze een as moeten openen, wat de tekenen zijn die de verdenking van illegale oversteek wekken, en wat is de manier om explosieven te identificeren." Op die manier zullen ze de limiet en zone op de beste manier begrijpen en kennen.


Met hun volledige certificering, die in het licht van de oorlogssituatie zal worden ingekort tot een maand, zullen de strijders in alle sectoren worden ingezet – van de Egyptische grens via Iosh tot de Golanhoogten. Ze zullen de centrale autoriteit in hun vakgebied zijn dankzij de kennis die ze hebben opgedaan, en zullen bij elke missie de krachten bundelen.


Foto IDF woordvoerder


De nieuwe verkenners zullen zich bij hun oude vrienden voegen, en ze zullen ook onder de frontcommando's van hogere commandanten worden geplaatst. Met hen zullen ze de diepte van de vijand betreden: het slagveld in de Gazastrook. "Na de volledige training zullen ze Ik wist hoe ik het gebied moest scannen, de borden moest begrijpen en op een andere manier naar het land moest kijken dan andere strijders", verduidelijkt luitenant Rani.


“Bovendien spreken de trackers Arabisch, wat een groot voordeel is voor het team in het veld”, zegt kapitein Ayman, de trainingsofficier. “Een soldaat die Arabisch als moedertaal spreekt, is een krachtvermenigvuldiger in elk team waarin hij zit . Hij assisteert de strijdmacht niet alleen bij het vechten en het lezen van de terreinkaart, maar ook bij het ondervragen en verkrijgen van informatie tijdens operationele activiteiten.


Foto IDF woordvoerder


“Van welke etnische groep we ook zijn, we moeten het land, het thuisland en de familie samen beschermen”, besluit luitenant Rani, “en voor de nieuwe strijders – in het veld bewijzen dat je net zo professioneel en scherp bent als je hebt geleerd en blijft bijdragen aan het land."
531 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page