top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een paar van de beste Ethiopische eetgelegenheden in Israël


Restaurant Balinjera biedt authentieke Ethiopische gerechten in Tel Aviv. Foto door Nicky Blackburn via ISRAEL21C


Ethiopisch eten is een van de meest fascinerende en heerlijke keukens ter wereld dankzij de rijke gerechten, gevarieerde smaken en genoeg kruiden om je van opwinding op en neer te laten springen.


De Ethiopische keuken bestaat meestal uit vegetarische of vleesgerechten in de vorm van een dikke stoofpot, geserveerd met het bekende injerabrood. Injera is een groot zuurdesembrood gemaakt van gefermenteerd teffmeel en is bedoeld om met je handen te eten. Een Ethiopische maaltijd zonder injera is praktisch illegaal!


Ondanks de overeenkomsten met de Israëlische eetcultuur, zoals gemeenschappelijk dineren en grote stevige porties, is de Ethiopische keuken nog niet geïntegreerd in de Israëlische mainstream, schrijft ISRAEL21C.


Gelukkig heeft Ethiopisch eten de afgelopen jaren zijn weg gevonden naar de harten van lokale fijnproevers dankzij een perfecte mix van gezonde ingrediënten, intense smaken en een breed scala aan veganistische opties.


In Israël zijn de meeste traditionele Ethiopische restaurants in Tel Aviv, maar je kunt een paar fantastische vinden in andere delen van het land. Deze etablissementen zijn meestal pretentieloos en hebben hartelijke gastheren.


Naast hun verlangen om de traditionele gerechten uit hun ouderlijk huis te serveren, zullen uw gastheren ook graag verhalen delen over de fascinerende Ethiopische cultuur.


Vergeet ten slotte niet om pittige Ethiopische koffie te bestellen, die wordt beschouwd als een van de kenmerken van de Ethiopische keuken.


Bekijk de topkeuzes van ISRAEL21C voor de meest authentiek heerlijke Ethiopische plekken in Israël:


Balinjera 4 Malan St. / 39HaKovshim St., Tel Aviv | Zondag-donderdag 11.00-21.00 uur, vrijdag 10-4


Ashagar Araro en haar tante Fanta Prada, in restaurant Balinjero in Tel Aviv. Foto door Nicky Blackburn via ISRAEL21C


Volgens de eigenaar van Balinjera, Fanta Pradal, is het delen van een maaltijd in de Ethiopische cultuur een belangrijke sociale gebeurtenis en om deze reden koos ze ervoor om haar restaurant Balinjera te noemen, 'saamhorigheid' in het Amhaars.


Balinjera biedt authentieke Ethiopische gerechten in Tel Aviv. Foto door Nicky Blackburn via ISRAEL21C


Dit charmante Ethiopische restaurant, gelegen tussen de Jemenitische wijk van Tel Aviv en de Carmel-markt, biedt traditionele Ethiopische gerechten zoals Tibs Balinjera (roerbak van rundvlees met zwarte peper, ui en rozemarijn) en maaltijden met Israëlische invloeden zoals geroosterde aubergine met Ethiopische tahini .


Lalibela 43 HaAliya St., Tel Aviv | Zondag-donderdag 12.00 uur tot 23.00 uur, vrijdag 11.00-16.00 uur


Foto met dank aan Lalibela via ISRAEL21C


Tali Sisai, een ondernemer die ervan droomde een Joods-Ethiopisch erfgoedmuseum op te richten, is de eigenaar van Lalibela Restaurant (vernoemd naar een oude stad in Ethiopië). Naast het serveren van fantastisch authentiek Ethiopisch eten, bieden ze ook een culturele ervaring met optredens, muziek en een kunstgalerie. Op het menu vind je een gerecht genaamd Kinche, een pap gemaakt van gekraakte tarwe en traditioneel gegeten als een voedzaam ontbijt; Gomen, een snijbietstoofpot; Dinich, een aardappelstoofpot; en Wat, een stoofpotje met rundvlees of kip en eieren.


Habash 10 HaNegev St., Tel Aviv | Zondag-donderdag 11.00-23.00 uur, vrijdag tot een uur voor Shabbat


Proef de echte Ethiopische koffie in Habash, Tel Aviv. Foto met dank aan Habash via ISRAEL21C


Habash is een uniek koosjer Ethiopisch restaurant, opgericht door Emanuel Hedna, een voormalig advocaat die ernaar streeft Ethiopisch eten naar het Israëlische publiek te brengen. Habash staat bekend om de grote en royale gerechten die midden op tafel worden geserveerd, perfect om te delen. Het ontwerp van het restaurant van een hut in een Ethiopisch dorp draagt ​​bij aan de unieke sfeer en de gerechten zijn gebaseerd op ingrediënten die veel worden gebruikt in Ethiopië: erwten, linzen, kikkererwten, aardappelen, wortelen, bieten, kip, lam, rundvlees en vis.


Lucy Ethiopisch Restaurant 46 Menachem Begin Blvd., Tel Aviv | Zondag t/m vrijdag van 10.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 22.00 uur

Lucy is een authentiek Ethiopisch familiebedrijf in Zuid-Tel Aviv. Het etablissement is vrij klein met een beperkt aantal zitplaatsen, maar zodra je binnenstapt, ontdek je de geweldige geuren, het heerlijke eten, de grote porties en de vriendelijke service. Het menu is rijk en kleurrijk en bevat vlees-, kip- en vegetarische gerechten. We raden het veganistische gerecht aan, gemaakt met vijf soorten stoofschotels: kikkererwten, sperziebonen, wortelen, aardappelen en erwten.


Enanye 7 Shpinoza St., Ashkelon | Zondag-donderdag 10.00-22.00, vrijdag 8-1:30


Foto via Enanye


In het hart van Ashkelon vind je Enanye, een koosjer restaurant dat een rijk en gevarieerd menu biedt met de smaken en kookstijlen van de traditionele Ethiopische keuken. De recepten werden generaties lang doorgegeven en alles is vers handgemaakt. Het menu bestaat uit injera met verschillende stoofschotels gemaakt met kip, rundvlees of heerlijke vegetarische en veganistische alternatieven.


Ethiopisch restaurant Tzlal 37 Beit Eshel St., Beersheva | Zondag-donderdag 13:00-20:00, vrijdag 12:00-16:30


Screenshot video Tzlal


Tzlal ligt in een prachtig steegje in de oude stad in Beersheva. Het is niet alleen een restaurant, maar ook een pub, een open ruimte om meer te weten te komen over de Ethiopische cultuur en om naar Afrikaanse muziek te luisteren. Tzlal biedt slechts drie gerechten: vegetarisch met linzen, erwten, aardappelen, wortelen en koolstoofpot en salade; een runderstoofpot in rode saus of rundvlees met ui en groene peper; of een portie Dabo-brood (zoete Ethiopische challah) en injera.


Mama's Restaurant 20 Ha-Nevi'im St., Haifa | Zondag-donderdag 12.00-20.00 uur, vrijdag 11-5

HaMis'ada Shel Ima (Hebreeuws voor Mama's Restaurant) is een authentiek Ethiopisch restaurant in een commercieel centrum in Haifa en biedt hemelse traditionele Ethiopische gerechten die tijdens een speciale ceremonie worden geserveerd. Op de menukaart vind je vegan- en vleesgerechten, beide lekker en royaal van formaat.


68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page