top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De commandant van Israëlische luchtmacht bezoekt voor de eerste keer de Verenigde Arabische Emiraten


Israel Air Force Commander Maj.-Gen. Amikam Norkin meeting with Commander of the Kingdom’s Air Force Maj.-Gen. Ibrahim Nasser Mohammed al-Alawi. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Als onderdeel van zijn bezoek aan de VAE woonde de bevelhebber van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Amikam Norkin, de Dubai International Air Chiefs' Conference (DIAC) bij, een conferentie van luchtmachtcommandanten uit de hele wereld en het Midden-Oosten, gehouden in de Verenigde Arabische Emiraten.


Daarnaast bezocht hij ook de Dubai Airshow die momenteel in Dubai wordt gehouden en waar Israëlische defensiebedrijven voor het eerst hun producten aan potentiële kopers tonen.


Tijdens zijn bezoek ontmoette Norkin ook de bevelhebber van de luchtmacht van de VAE, majoor-generaal. Ibrahim Nasser Mohammed al-Alawi, die onlangs present was bij de in Israël gehouden luchtnachtoefening Blue Flag, waar ook vliegtuigen uit Jordanië aan mee hebben gedaan.


Generaal Nordin met het hoofd van de Duitse luchtmacht Lt.-Gen. Ingo Gerhartz. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Dit is het eerste bezoek van de commandant van de Israëlische luchtmacht aan de Verenigde Arabische Emiraten. Het bezoek van generaal-majoor Norkin aan de VAE en zijn deelname aan de DIAC toont de zich ontwikkelende samenwerking tussen de twee luchtmachten op nationaal en strategisch niveau na de Abraham-akkoorden.


Generaal-majoor Amikam Norkin op een Pakistaanse stand. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Het historische bezoek volgt op de aankomst van de commandant van de luchtmacht van de Verenigde Arabische Emiraten, generaal-majoor Ibrahim Nasser Mohammed Al Alawi, bij de internationale oefening "Blauwe Vlag", die ongeveer twee weken geleden werd afgesloten.


Dit bezoek dient als een voorbeeld van de verdere ontwikkeling en versterking tussen de Israëlische en internationale luchtmachten op nationaal en strategisch niveau, evenals een voorbeeld van de groeiende samenwerking tussen luchtmachten in het hele Midden-Oosten.975 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page