top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De eenheid "Flight" vergroot de operationele capaciteit en heeft veel systemen geüpgraded

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse pagina van de IDF en is geschreven door Shira Hellman.


De eenheid "Flight", die gespecialiseerd is in de combinatie van techniek en software voor het hele leger, heeft vanaf het begin van de oorlog de operationele capaciteit vergroot en veel systemen geüpgraded. We spraken met de eenheidscommandant over de achtergronden van de waarschuwingen van het Thuisfront Commando, de beelden uit de oorlog en zelfs over hoe een klant bij de luchtmacht in realtime een terrorist identificeerde – en de cirkel rond maakte.


Wanneer u een alarmhoorn hoort, beelden uit Gaza op tv ziet of leest over een nieuwe succesvolle luchtmachtaanval, weet u dat dit zonder de ‘Flight’-eenheid niet zou zijn gebeurd. Ze zitten in de ICT-vleugel en combineren de wereld van techniek en software om technologische oplossingen te bieden die ieder van ons in oorlog gebruikt (ja, jij ook thuis).


“Veel van de systemen die we ontwikkelen zijn afhankelijk van sensoren, en het werk waarmee we werken vereist vaardigheden die verder gaan dan programmeren”, legt de commandant van de eenheid, majoor S. Daarom hebben de soldaten van de eenheid niet alleen een diepgaand inzicht in de softwareberoepen, maar ook in de integratie van software- en engineeringsystemen in het leger, wat uniek is voor de eenheid.

Foto IDF woordvoerder


De eenheid is gespecialiseerd in de ontwikkeling van oplossingen in alle werelden van communicatie, IDF-netwerktechniek, commandowaarschuwingen aan het thuisfront, gecodeerde mobiele oplossingen voor strijdkrachten in het veld en het "Zi-Tube" -systeem, dat alle documentatie die uit het slagveld komt, in de lucht, ter zee en op het land, centraliseert.


Zi-Tube is ontwikkeld in 2017 en is sindsdien alleen maar verbeterd. Het stelt degenen die er toegang toe hebben in staat alle contractuele middelen in de IDF te bekijken. Ondanks het regelmatige gebruik van het systeem bracht de oorlog een grote hoeveelheid beeldmateriaal en inhoudsconsumptie met zich mee in het systeem die er voorheen niet was, wat een noodzaak vereiste tot upgrade van zijn mogelijkheden.


"Tegelijkertijd met de dagelijkse werking zijn we druk bezig geweest met het verbeteren van het systeem, ook om om te gaan met de hoeveelheid beelden en gebruikers die zijn toegevoegd", legt de commandant uit, "en we zijn doorgegaan met het toevoegen van mogelijkheden daaraan, bijvoorbeeld op het puntje van de vork, een upgrade van de zoekmachine, waardoor de gebruiker toegang heeft tot elk visueel beeld dat in hem opkomt en de zoekopdracht zelfs automatisch wordt voltooid ".

Foto IDF woordvoerder


Naast distributiedoeleinden beschikt Zi-Tube ook over operationele capaciteiten. De mogelijkheid om alle beelden te bekijken maakt het mogelijk om vuurcirkels op het slagveld te sluiten met behulp van contractueel gebaseerde begeleiding, het uitvoeren van nauwkeurig onderzoek en bewijsmateriaal van een militaire bron in de contactinformatie oorlog.


Tijdens de oorlog gingen de soldaten van de vliegeenheid nog een stap verder met de visuals. Ze initieerden en ontwikkelden tablets waarmee troepen in het veld operationele inhoud kunnen bekijken. ‘Het lijdt geen twijfel dat het al vruchten afwerpt’, zegt majoor S. ‘Er was een operationele activiteit waarbij een klant (de ontvanger van de ontwikkeling) bij de luchtmacht een tablet gebruikte die hem extra ogen op het slagveld gaf. waardoor hij de missie in nul tijd kon voltooien."

Foto IDF woordvoerder


Naast het contract heeft de eenheid ook veel bijgedragen op het gebied van waarschuwing en de Shin Bet. Samen met de luchtmacht en het thuisfrontcommando hebben ze in het verleden het "Leumi Message" -systeem gecreëerd, dat zich vandaag de dag nog steeds blijft bewijzen, zelfs in verschillende operationele evenementen.


Een andere wereld waarin de eenheid zich verdiepte is de draagbaarheid van ICT-apparatuur: ze ontwikkelden snelle en hoogwaardige folteraars terwijl ze vochten om oplossingen te bieden voor problemen die uit het veld kwamen. Bijvoorbeeld tactische apparaten om de levensduur van de batterij te verlengen voor continu werk en oplossingen om de ontvangst te verbeteren. Daarnaast zijn de ingenieurs van het mobiliteitsprogramma betrokken bij de ontwikkeling van veilige smartphones en de ontwikkeling van applicaties voor militaire mobiele apparaten.


Na de oorlog, die de behoefte aan onmiddellijke en nauwkeurige waarschuwingen deed toenemen, blijven de Ma'uf-soldaten zichzelf opnieuw uitvinden om de beste dienst te verlenen en uiteindelijk ook levens te redden - en daar stoppen ze niet bij. "Het vermogen om in korte tijd nieuwe en relevante oplossingen te produceren zit in ons bloed", zegt majoor S., "Er zijn veel nuttige technologieën uit voortgekomen die niet geboren zouden zijn zonder het professionele inzicht in complexe engineering en de drang om te exporteren nuttige technologie voor gevechten."114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page