top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De eerste "Eitan", Israëls nieuwe gepantserde personeelscarrier (APC) op wielen is gereed


Foto: Woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie


Het Tank- en APC-directoraat van het Ministerie van Defensie voltooide dit weekend de eerste serieproductie van de allereerste op wielen en gepantserde APC ter wereld, de "Eitan". De eerste in serie geproduceerde "Eitan" APC reed van de productielijn tijdens de ceremonie in de "Merkava"-fabriek in de Tel HaShomer-basis.


Hoofd van het Tank- en APC-directoraat, Brig. Gen. Guy Paglin: “Het 'Eitan'-project werd opgestart na Operatie 'Protective Edge'. Een paar maanden geleden rondden we de ontwikkeling af en begonnen we met de serieproductie van de 'Eitan' in tientallen bedrijven in Israël en in het buitenland, waarbij de assemblage hier in de fabriek van 'Merkava' plaatsvond.


De 'Eitan' APC zal geleidelijk worden geïntegreerd in de gevechtseenheden van de IDF waarbij de "Nahal" -brigade de eerst zal zijn die het voertuig operationeel zal gaan gebruiken. De ontwikkeling van nieuwe wapens stelt ons in staat om oude en minder geavanceerde technologieën te vervangen, waardoor we beloven dat onze soldaten zijn uitgerust met de beste, meest geavanceerde verdedigingsuitrusting voor alle gevechtsscenario's.”


De Eitan "APC" - Achtergrondinformatie:

Foto: Woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie


Het gepantserde gevechtsvoertuig "Eitan" heeft 8 wielen en is gebaseerd op de technologieën die worden gebruikt voor de "Merkava" en "Namer". Het is uitgerust om 12 man/vrouw gevechtspersoneel te vervoeren. De 750 pk sterke motor van de "Eitan", is ontwikkeld door het Tank- en APC-directoraat van het Ministerie van Defensie, en kan een snelheid bereiken van ongeveer 90 kilometer per uur, heeft hoge manoeuvreercapaciteiten op alle terreinen en kan meerdere dagen tegelijk operationeel zijn.


De ingenieurs van het Tank- en APC-directoraat die de APC hebben ontwikkeld, hebben geavanceerde technologieën ingebouwd, waaronder het "Iron Fist"-verdedigingssysteem, randcamera's die zijn uitgerust met dag- en nachtzicht om de beveiliging te waarborgen, frontberekening en verwerkingscapaciteiten met behulp van geautomatiseerde technologie, en aanraakmonitoren en processors die worden gebruikt voor het systeem van systemen. Daarnaast zijn er meerdere andere technologieën ontwikkeld in samenwerking met de Israëlische veiligheidsindustrie, de grondtroepen van de IDF en het directoraat voor defensieonderzoek en -ontwikkeling (DDR&D) van het ministerie van Defensie.


De assemblage van de APC vindt plaats in de "Merkava"-fabriek in het Technologisch en Logistiek Directoraat van de IDF.63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page