top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De eerste operatie van alle nieuwe Sa'ar 6-schepen in de Israëlische marine zijn voltooid


Foto IDF-woordvoerder


Slechts twee jaar nadat ze in Israël aankwamen, werd het eerste implementatieproces van de vier nieuwe schepen van de Sa'ar 6 marine-arm onlangs voltooid, om ze te integreren in de verdedigingsmissies van de economische wateren van de staat Israël.


In de afgelopen jaren is de maritieme ruimte een centrale slagader geworden in het continu functioneren van de staat Israël in routine- en noodsituaties. In feite wordt ongeveer 99% van de goederen die in Israël worden geïmporteerd naar Israël vervoerd via scheepvaartroutes, van wapenleveranties tot onderwatercommunicatielijnen. Dit maakt de zee tot een arena van groot gewicht als het gaat om de Israëlische economie.


Als gevolg van het besluit dat de marine-arm verantwoordelijk is voor de taak om de economische wateren en strategische activa op zee te beschermen, werd het "Magen" -project gestart. Als onderdeel van het project werden vier Sa'ar 6-schepen gepland en uitgerust, werden speciale gevechtssystemen ontwikkeld en werd een uitgebreid concept geformuleerd voor de verdediging van de maritieme ruimtes.


De schepen werden geleverd aan de staat Israël in de jaren 2021-2020 en onmiddellijk na hun aankomst begon hun implementatieproces. Voor dit doel werden 20 speciale gevechtssystemen ontworpen voor schepen, waarvan er 18 werden ontwikkeld door Blauw en Wit, die werden gecombineerd in een complexe technische inspanning om een van de meest geavanceerde oorlogsschepen ter wereld te creëren.


Foto IDF-woordvoerder


Het intensieve proces omvatte installaties, integratie en testen op stranden en op zee. De geavanceerde systemen en innovatieve raketten werden getest en daarnaast nam een van de vier schepen, INS Oz, deel aan de internationale oefening "Noble Dina". Na twee jaar bereikten de Sa'ar 6-schepen de eerste operationele capaciteiten. Vergeleken met implementatieprocessen in Israël en over de hele wereld is dit een uitzonderlijke tijd.


De innovatieve schepen omvatten bijzonder hoge operationele capaciteiten en de meest geavanceerde verdedigings- en gevechtsmiddelen ter wereld - waaronder de Gabriel 5-raket, die een bereik van honderden kilometers kan bereiken, en een 76 mm-kanon waarmee marine- en landdoelen kunnen worden aangevallen met een snelheid van 120 granaten per minuut.De marine werkt al aan de definitieve uitvoering van de schepen, zodat ze zich binnen korte tijd zullen aansluiten bij de inspanningen om de EEZ van het land te beschermen.


141 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page