top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De elektrische Geometry C van Geely komt nog dit jaar naar Israël


Geometry C van Geely. Screenshot YouTube


Israël is de achterstand op het gebied van elektrische auto's snel aan het inlopen nu steeds meer elektrische auto's in het land te koop zijn. Tesla's zie je bij bosjes rijden en ook van veel Europeesche merken rijden inmiddels elektrische auto's rond. Een nieuwe elektrische auto van het Chinese automerk Geely, de moeder van o.a. Volvo, zal nog dit jaar zijn intrede doen op de Israëlische automarkt.


Geely heeft aangekondigd dat de lancering van heer elektrische Geometry C inplaats van in 2022 nog dit jaar zal plaatsvinden in Israël.


Begin juni arriveerde een internationale delegatie van Geely in Israël, waaronder managers uit de velden marketing, service en techniek en de directeur van de regio Midden-Oosten.


Tijdens hun ongeveer anderhalve maand durende verblijf, voerden ze koortsachtige geschiktheidstests uit voor het testvoertuig, bezochten ze de verkoop- en servicecomplexen die momenteel voor het merk worden gebouwd, ontmoetten ze potentiële institutionele klanten en voerden ze de technische training voor de importeursteams op.


Het eerste model dat in Israël op de markt wordt gebracht en profiteert van het service- en ondersteuningssysteem van de Israëlische importeur, Union Group, is de Geely Geometry C, een familie-crossover met een lengte van 4,43 meter en een wielbasis van 2,70 meter, die zal worden uitgerust met een geavanceerde elektromotor met een maximale vermogen van 204 pk, acceleratie naar 100 km/u in 6,9 seconden en accu's met een vermogen van 53KW of KW70.


Interieur van de Geometry C. Screenshot YouTube


Dit nieuws volgt op de aankondiging dat Volvo Cars en moederbedrijf Geely Holding zijn overeengekomen om een ​​joint venture op te richten onder de naam Aurobay voor zijn aandrijflijnactiviteiten, aangezien de bedrijven doorgaan met hun eerder aangekondigde plannen om deze samen te voegen tot een nieuwe, zelfstandig bedrijf.Het nieuwe bedrijf wordt een wereldwijde leverancier van complete aandrijflijnoplossingen, waaronder verbrandingsmotoren, transmissies en hybride oplossingen van de volgende generatie.
59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page