top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De families herenigd: "In één zin vertelden ze ons: ze zijn in onze handen, je zult Tel Hashomer bereiken"

Idan Bejarno, de schoonzoon van Louis Har | Foto : N12News


Aan het einde van de reddingsoperatie, de vlucht naar Israëlisch grondgebied en de eerste tests kwamen de families van de bevrijde gijzelaars, Louis Herr en Fernando Simon Marman , hen in hun bed bezoeken. Idan Bejarno, de schoonzoon van Louis, vertelde vanochtend (maandag) aan N12News over de spannende ontmoeting die plaatsvond na het gesprek waarin zij te horen kregen: "Ze zijn in onze handen, jij gaat naar Tel Hashomer".


"Verder hoefde ik niets te zeggen en zijn we meteen op pad gegaan", zei Idan. "Louis heeft vier kinderen en elk van hen kreeg een telefoontje naar hun huis. Ook de familie van Fernando kreeg het telefoontje en sommigen van hen kwamen aan. en sommigen nog steeds niet." Idan zei dat de familie Louis ontmoette toen hij tests onderging en dat hij er 'mager, bleek en uitgeput uitzag door de commotie en de situatie'.“Hij heeft 128 dagen in een zeer moeilijke en gecompliceerde situatie gezeten,” beschreef Idan. “Hij praatte minder over wat er was, hij maakte zich meer zorgen over wat er met ons, de kinderen en kleinkinderen gebeurde. Hij vergat het niet eens. dat het vandaag mijn verjaardag is." Over de hereniging met de dochters van de familie, die bij de laatste deal ook werden ontvoerd en vrijgelaten, zei hij: ‘Hij gaf Gabriela een lange, lange knuffel met veel betekenis, ze zeiden niets – alsof ze verder wilden gaan waar ze uit elkaar gingen."


Idan zei ook dat de twee houders van het Argentijnse staatsburgerschap die werden vrijgelaten, onmiddellijk met elkaar begonnen te praten over “het ‘vuur dat ze zullen maken’ en de barbecue die zal zijn”: “Ze houden van vlees, dus zei hij (Fernando) tegen Louis: Kom op, we hebben tijd en laten we plannen maken. 'Ze zien er hongerig uit', voegde de bruidegom eraan toe, 'heel erg moe - en ze lijken echt geestelijk uitgeput. Ze zijn zeker afgevallen, de buik, de buik verdween."

De ontvoerden die werden vrijgelaten Fernando Simon Marman en Louis Herr. Foto N12News


"Ze hebben geen contact meer gehad met de media sinds de 53e dag waarop Clara en Mia werden vrijgelaten en ze waren geschokt door wat er gebeurde", zei hij en vertelde dat de twee niet veel wisten over 7 oktober. "In het begin werden ze blootgesteld aan Al Jazeera, aan wat de anti-Israëlische media probeerden uit te zenden."


Ido zei over de operatie dat deze "zeer succesvol" was en dat het "de essentie van de staat Israël" was. Hij voegde er echter aan toe dat naar zijn mening een deal voor de vrijlating van gevangenen op andere manieren moet worden nagestreefd: “We weten uit ervaringen uit het verleden dat gevangenen weten dat de IDF hen uiteindelijk zal bereiken. We zijn vandaag heel erg blij en opgewonden dat wij staan ​​aan deze kant. Maar we moeten niet vergeten dat er nog 134 andere ontvoerden in Gaza zijn, die niet weten wat hun situatie is, en we moeten tot een akkoord komen en dat zo snel mogelijk bevorderen.”


Drie andere familieleden, Clara Merman, haar zus Gabriela Leimberg en haar dochter Mia Leimberg , werden op 7 oktober ook ontvoerd uit het ouderlijk huis in Nir Yitzhak. Alle drie werden eerder vrijgelaten als onderdeel van de laatste gijzelingsovereenkomst. Het verhaal van het nichtje werd beroemd in de wereld vanwege het feit dat ze gevangenschap in en uit ging met haar hond Bella, die Mia in haar armen hield toen ze terugkeerde naar Israël.

Foto N12News2.982 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


SHangyi
Feb 12

God zij alle eer!

Like
bottom of page